Homepage  / Știri / Seriale coreene

Coreeanul „Luna îmbrăţişează Soarele”, din nou la TVR 1

Coreeanul „Luna îmbrăţişează Soarele”, din nou la TVR 1

de Redactia Tvmania

Un serial din celebrele „Legende ale Palatului”, „Luna îmbrăţişează Soarele”, revine la TVR 1 de astăzi, pe 7 aprilie, la ora 16:50. Scenariul celor 20 de episoade de câte o oră este inspirat din romanul cu acelaşi titlu al scriitoarei Jung Eun-gwol, din 2005, şi aminteşte pe alocuri de basmul fraţilor Grimm „Albă-ca-Zăpada şi cei şapte pitici”. Eroii din „Legendele Palatului: Luna îmbrăţişează Soarele” sunt regele Lee Hwon (Kim Soo-hyun) şi o femeie şaman, Wol (Han Ga-in).

Cei doi se cunosc în copilărie, când el era prinţul moştenitor al dinastiei Joseon, iar ea era micuţa Heo Yeon-woo, fiica unui oficial de rang înalt. Iar o femeie-şaman are viziunea a doi sori şi două luni, pe cerul regatului, profeţie care anunţă un viitor tulbure pentru personajele noastre.

Puştoaica se este aleasă să-i devină soţie lui Lee Hwon. Dar bunica prinţului, Jung-hui (Kim Young-ae) o vrea pe tron pe alta şi, pentru a o îndepărta înainte de nuntă, organizează uciderea fetiţei. Femeia-şaman a palatului regal, Jang Nok-yeong (Jeon Mi-seon), o blestemă pe fetiţă cu o boală mortală, dar – în secret – îi încredinţează tatălui acesteia un medicament menit să spargă vraja. Heo moare şi e înviată, pierzându-şi memoria, căpătând puteri mistice şi devenind şi ea şaman, la maturitate.

Crezută moartă de toţi cei de la palatul regal timp de opt ani, Heo revine în lumea aceasta cu numele de Wol: alesul inimii ei, Lee Hwon, e acum rege, căsătorit cu regina Yoon Bo-kyung (Kim Min-seo), iar în calea iubirii lor stau tatăl acesteia din urmă şi bunica regelui.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton