Homepage  / Știri

TVR 1 transmite, sâmbătă, meciul de rugby România-Tonga

TVR 1 transmite, sâmbătă, meciul de rugby România-Tonga

de Redactia Tvmania

Partida de verificare dinaintea Cupei Mondiale este în direct şi în exclusivitate la TVR 1 şi TVR+, sâmbătă, 5 septembrie, de la 21.00. Evenimentul este unul cu caracter umanitar, iar Hagi va ieşi de la vestiar alături de rugbyştii din Naţională.

 

Pe 5 septembrie, de la 21.00, în direct la TVR 1, Stejarii au o ultimă reprezentaţie pentru publicul român înainte de plecarea la Cupa Mondială.

„România va întâlni selecţionata statului Tonga, într-o confruntare spectaculoasă”, ne asigură Alexandru Roman, comentator al partidei, alături de Dragoş Bocanaciu. „România continuă pregătirea pentru evenimentul anului în rugby, Cupa Mondială. Este un test important înainte de turneul final, o punere în practică a perioadelor lungi şi grele de cantonament”, continuă Alex Roman.

La ora 20.50, înainte de startul meciului: Gheorghe Hagi va ieşi de la vestiar alături de rugbyştii din Naţională şi va cânta imnul de stat al României alături de ei.

România are un avantaj moral în partida de sâmbătă deoarece a învins în ultima confruntare cu Tonga, tot la Bucureşti, pe Stadionul Arcul de Triumf, chiar dacă doar la un punct distanţă.

„Va fi un duel echilibrat şi, cu siguranţă, un joc plăcut şi pentru spectatori. Ambele echipe sunt calificate la Cupa Mondială”, mai spune Alex Roman.

În rugby, solidaritatea şi sprijinul sunt esenţiale. Meciul dintre România şi Tonga va avea caracter umanitar, astfel că nu vor exista invitaţii pentru public, ci doar bilete, iar banii încasaţi vor fi donaţi către Sione Vaiomounga. Sione este membru al echipei CSM Ştiinţa Baia Mare, iar în toamna anului trecut a fost diagnosticat cu insuficienţă renală.

La Cupa Mondială, România va înfrunta echipele reprezentative ale Franţei, Irlandei, Canadei şi Italiei.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton