Homepage  / Timp liber

TVR 3 difuzează spectacolul „Menajeria de sticlă”, cu Carmen Stănescu în distribuție

TVR 3 difuzează spectacolul „Menajeria de sticlă”, cu Carmen Stănescu în distribuție

de Redactia Tvmania

 

Piesa de teatru „Menajeria de sticlă”, de Tennessee Williams, va fi difuzată în acest weekend de TVR Timișoara. Spectacolul, în regia lui Mihai Manolescu, o are în distribuție pe marea actriță Carmen Stănescu.

Sâmbătă, 17 aprilie, la ora 20.30, pe TVR Timișoara, veți putea urmări „Menajeria de sticlă”, spectacol realizat în colaborare cu Teatrul Național București.

Din distribuția piesei fac parte, pe lângă Carmen Stănescu, și Aimée Iacobescu, Adrian Pintea și Răzvan Ionescu.

Menajeria de sticlă” prezintă istoria unei familii marcate de plecarea tatălui şi dominată de ambiţiile unei mame autoritare care trăieşte într-o lume a amintirilor şi a propriilor fantezii. Fiul, Tom, încearcă să evadeze din acest univers apăsător, în vreme ce Laura, fiica, îşi găseşte refugiul printre miniaturile de sticlă ce alcătuiesc mica ei menajerie. Viaţa lor se va schimba brusc după intrarea în scenă a lui Jim, vizitatorul care tulbură universul fragil al menajeriei de sticlă.

Carmen Stănescu a murit acum trei ani, la 92 de ani

Spectacolul „Menajeria de sticlă” este programat la trei ani după moartea actriței Carmen Stănescu. Aceasta s-a stins din viață în luna aprilie a anului 2018, la vârsta de 92 de ani.

Carmen Stănescu s-a născut în Bucureşti, pe 29 iulie 1925. A urmat Conservatorul Regal de Muzică şi Artă Dramatică, promoţia 1944-1948, la clasa profesoarei Marioara Voiculescu.

Carmen Stănescu a debutat în anul 1945, cu rolul Ecaterina Ivanovna în piesa Frații Karamazov’. De-a lungul carierei sale, a interpretat peste 30 de roluri pe scena Teatrului Național și a altor teatre din București.

Actriţa s-a lansat în film cu rolul din “Doi vecini”, după Tudor Arghezi, în regia lui Geo Saizescu, în 1958. Artista a făcut carieră şi în televiziune, alături de Mişu Fotino, care i-a fost partener în multe emisiuni de divertisment. În 2003 a lansat cartea autobiografică „Destăinuiri’.

Carmen Stănescu a fost distinsă cu Ordinul „Meritul Cultural’ clasa a III-a (1967), „pentru merite deosebite în domeniul artei dramatice’.

Societar de onoare al Teatrului Naţional „I. L. Caragiale’ din anul 2001, în 2000 actrița a fost decorată cu Ordinul Naţional “Serviciul Credincios” în grad de Ofiţer.

Sursa foto: Hepta, TVR

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton