Homepage  / Știri / Televiziune

TVR anunță sezoane noi ale emisiunilor consacrate. În grila de toamnă sunt și premiere

TVR anunță sezoane noi ale emisiunilor consacrate. În grila de toamnă sunt și premiere

de Andra Stana,

Posturile TVR și-au anunțat marți, 28 septembrie, grilele de toamnă. Astfel, din octombrie, Mihai Rădulescu şi Dorin Chioţea propun titluri noi în grila TVR 1. Tot de atunci, Iuliana Tudor, Cătălin Ştefănescu, Eugenia Vodă sau Marina Constantinescu readuc emisiunile favorite ale telespectatorilor pe micul ecran, cu sezoane în premieră. Vedeți mai jos ce noutăți se regăsesc și în grilele posturilor TVR 2 și TVR 3.

[toc]

Cum arată grila de toamnă de la TVR 1

Toamna aduce noutăţi în grila de programe a principalului post al Televiziunii Române. Noi formate îşi aşteaptă publicul la TVR 1: Mihai Rădulescu arbitrează o partidă aprigă de dezbateri, iar Dorin Chioţea surprinde cu o emisiune pe teme medicale.

Totodată, Iuliana Tudor revine cu un nou sezon al emisiunii „Vedeta populară”, Cătălin Ştefănescu, Eugenia Vodă sau Marina Constantinescu emoţionează cu noi întâlniri.

Matinalul „Cu capu-n zori” are gazde nou-nouțe

„Cu capu-n zori”, emisiunea matinală de la postul public, va fi pe post în fiecare dimineață, de luni până vineri. Show-ul are două noi gazde, Anca Mazilu şi Mihai Răzuş.  ​

Mihai Rădulescu prezintă „Referendum”

În serile de luni, la TVR 1 se face „Referendum”. Mihai Rădulescu este purtătorul fluierului de arbitru în confruntarea între două echipe, pe teme de mare actualitate şi larg interes pentru public.

„Dr. Chioţea”, noul proiect al lui Dorin Chioțea

Puţină lume ştie, dar Dorin Chioţea este de profesie… medic.

Chiar dacă între timp s-a specializat în jurnalismul sportiv, „Dr. Chioţea” nu şi-a uitat prima iubire, astfel că, din octombrie, ne aşteaptă la „cabinet”, de luni până miercuri, de la 13.00.

Alina Grigore prezintă „Frontul de acasă”

Poveşti de viaţă, adeseori eroice, ale unor oameni excepţionali, vedem în fiecare miercuri seara, în reportaje semnate de realizatoarea Alina Grigore. Pătrundem pe „Frontul de acasă” prin intermediul mărturiilor exclusive ale eroilor întorşi din misiuni militare şi îi cunoaştem în viaţa de zi cu zi.

Câteva dintre „#secreteleplantelor” ni le dezvăluie în această toamnă Dana Deac şi interlocutorii săi, sâmbăta dimineaţa. Soluţii pentru livezi şi grădini ecologice sau „ştiinţa iubirii naturii” ne sunt oferite tot atunci, într-o emisiune ce ne aduce natura în case.

Noutăţile grilei de toamnă a TVR 1 nu se rezumă doar la titluri noi. Cele mai iubite vedete şi emisiuni ale postului se întorc cu ediţii în premieră: Iuliana Tudor a început deja preselecţiile pentru „Vedeta populară”.

„Garantat 100%”, „Profesioniștii” țo „Nocturne” se întorc la TVR 1

De asemenea, Cătălin Ştefănescu a pregătit dialoguri cu personalităţi de anvergură mondială la „Garantat 100%”, iar „Profesioniştii” Eugeniei Vodă împărtăşesc experienţe şi poveşti de viaţă incredibile.

Bucurie şi pentru fanii „Nocturnelor” – Marina Constantinescu se întoarce la TVR 1 cu o nouă serie de discuţii pline de căldură şi sensibilitate, purtate în serile de joi cu oameni de cultură ai momentului.  

Noi sezoane ale emisiunilor de publicistică „Adevăruri despre trecut” şi „Dosar România” se regăsesc, de asemenea, în grila de programe din această toamnă, precum şi călătoriile pline de farmec şi inedit ale lui Cristian Tabără şi ale echipei „Exclusiv în România”.

Marian Voicu demontează în continuare ştirile false în „Breaking Fake News” – în serile de miercuri, Marian Olaianos şi Marius Mitran ne aşteaptă cu momente de aur din fotbalul românesc la „Replay”, iar Monica Ghiurco prezintă noutăţile financiare în „Banii tăi”.

Revin, de asemenea, cu noi sezoane, emisiunile de politică externă şi analiză „Europa mea” şi „Lumea azi”, cunoaştem personaje interesante la „#creativ” sau „Fan urban”, copiii se bucură de întâlnirea cu prietenii de la „1, 2, 3 şi afli tot ce vrei”, iar „Vreau să fiu sănătos” se îmbogăţeşte cu rubrici noi.

Telespectatorii TVR se pot informa la „Telejurnalul” de la 7.00, 14.00 şi 20.00, iar cele mai fierbinţi subiecte de actualitate se discută la „Tema zilei” sau la „România 9”.

Serialul „Obsesia Evei”, trei zile în grila de toamnă TVR 1

Serialul BBC care a făcut înconjurul lumii, „Obsesia Evei”, beneficiază de trei zile de difuzare pe săptămână (marţi – joi).

Totodată, fanii coreenelor îşi vor regăsi producţiile favorite la ora ştiută. Marţi seară, e programată „Telecinemateca”, filmul de acţiune se vede vineri seara. Nu în ultimul rând, cele mai bune filme româneşti sunt sâmbăta (neîntrerupte de publicitate).

Nu vor lipsi din grila TVR 1 nici competiţiile interne de handbal – masculin şi feminin, rugby, fotbal sau alte sporturi.​

Premiere și seriale în exclusivitate în grila de toamnă a TVR 2

•       Din 4 octombrie, producţii în premieră la TVR 2: „Ora de știri”, „Fără prejudecăți”, „Luminița de de la miezul nopții” și „Case și idei”;
•       Vedetele TVR 2 au pregătit noi sezoane „Câștigă România”, „Drag de România mea”, „Rețeaua de idoli”, „Destine ca-n filme”, „Distracțiile lui Cazacu” și „Femei de 10, bărbați de 10”;
•       Actorul italian Gabriel Garko revine cu mini-serii în premieră și în exclusivitate;
•       Helena Bonham Carter, Anthony Hopkins și Christopher Reeve sunt doar câțiva dintre actorii pe care îi puteți revedea la „Filmul săptămânii” și „Filmul de artă”, iar „Duminica filmului românesc” vă așteaptă cu portretele celor mai iubiţi artiști şi regizori români. La cererea telespectatorilor revine serialul „Glasul inimii”.

„Ora de știri”, din 4 octombrie la TVR 2

Principalului buletin informativ al zilei devine „Ora de ştiri”, din 4 octombrie 2021. De luni până duminică, de la ora 18:00, programul de ştiri – tip magazin, axat pe eveniment şi social, cu analize, ştiri şi informaţii ancorate în actualitate va fi prezentat de Stela Popa/Teodora Antonescu.

„Ora de ştiri” îşi propune să devină o platformă de implicare cetăţenească şi va acorda spaţii ample proiectelor de voluntariat, de construcţie a viitoarelor generaţii.

„Telejurnalul” va fi prezentat de Raluca Arvat/Laura Fronoiu

Primul buletin informativ al zilei, „Telejurnal”, își păstrează ora de difuzare, 12:00, şi va fi prezentat de Raluca Arvat/Laura Fronoiu.

„Luminiţa de la miezul nopţii” intră în grila TVR 2

Luminiţa Velciu propune, începând cu 11 octombrie, de luni până joi de la ora 0.00 o emisiune în premieră, transmisă în direct, „Luminiţa de la miezul nopţii”. Va fi o întâlnire interactivă cu telespectatorii, prima producţie în regim de podcast din Televiziunea Română. Fiecare ediţie va fi un dialog cu câte un invitat care vine să împărtăşească experienţe personale puternice, iar în partea a doua se vor primi telefoane în direct.

Serie nouă la TVR 2: Când începe „Case și idei”

TVR 2 propune, de luni până vineri, de la ora 17:30, o serie nouă, „Case şi idei” (Of Houses and Ideas, Faites comme chez eux – Franţa, 2014). Realizatorul Frederic Planchenault ne invită în fiecare episod să fim musafirii unor pasionaţi de decoraţiuni interioare. Primul episod va prezenta o artistă care amestecă cu eleganţă stilurile, dar şi un mini-studio amenajat minimalist.

Sâmbăta, Raluca Avram, Mihai Arsenie și Andrea Nagy spun „Fără prejudecăți!”

În fiecare sâmbătă, de la ora 9:30, Raluca Avram, Mihai Arsenie și Andrea Nagy spun „Fără prejudecăți!” și dovedesc că dincolo de orice dizabilitate există speranță, încredere, putere interioară. „Fără prejudecăți!” este o emisiune TV făcută cu și pentru persoane cu nevoi speciale și singura emisiune TV din Europa la care lucrează trei reporteri cu dizabilități.

„Teleşcoala” revine la TVR 2

Din 4 octombrie, pentru elevii care se pregătesc de examene, „Teleşcoala” a pregătit cursuri, de luni până vineri. Tronsoanele orare sunt împărțite astfel: 9:00-10:00 (clasa a VIII-a) și 15:00-16:00 (clasa a XII-a).

Noutatea celui de-al patrulea sezon este că în fiecare dimineață de vineri sunt incluse în orar două cursuri de dirigenție. Temele abordate: cum ne pregătim pentru examene, conduită, managementul timpului, sau cum facem față provocărilor din pandemie.

Noi sezoane „Câştigă România!”, „Rețeaua de idoli”, „Destine ca-n filme” și „Gala umorului”

Virgil Ianţu dă startul celui de-al nouălea sezon „Câştigă România!”, de luni până joi, de la ora 20:00.

Irina Păcurariu revine cu interviuri marca „Reţeaua de idoli”, în fiecare luni, de la ora 21:00 (reluare vineri, ora 22.00).

Din 5 octombrie, în fiecare marți, de la 21:00, Iuliana Marciuc a pregătit poveşti de viaţă la „Destine ca-n filme”.

Vineri, 8 octombrie, de la ora 20:00, debutează „Gala umorului”, sezonul cu numărul 16.

„Femei de 10, bărbaţi de 10”, un nou sezon

Din 9 octombrie, emisiunea de divertisment „Distracțiile lui Cazacu” se va difuza de la 17:30. Cătălin Cazacu le propune telespectatorilor să-l însoţească în fiecare sâmbătă la o întâlnire cu o vedetă din showbiz-ul românesc.

Marina Almăşan are oaspeţi în noul sezon „Femei de 10, bărbaţi de 10”. Emisiunea difuzată sâmbăta, de la 15:00, propune şi o rubrică în premieră. Este vorba de „Copii de nota 10”, prezentată de un copil premiat la festivaluri internaţionale.

Fuego are și el locul său în grila TVR 2

Paul Surugiu Fuego îşi aşteaptă fanii, duminică, 10 octombrie, de la ora 15:00, la galele „Drag de România mea!”. În premieră, în emisiunea ajunsă la cel de-al șaptelea sezon, invitații vor răspunde unei provocări, un quizz inedit despre cele mai frumoase lucruri din România.

Nu vor lipsi sfaturile din surse din domeniu în „Fraţi de viţă” (sâmbăta, ora 17:00) și „România în bucate” (luni-vineri ora 7.30). Din 10 octombrie, „Pescar hoinar” colindă malurile apelor în sezon aniversar – emisiunea a implinit 18 ani de la prima ediţie. În fiecare duminică, de la ora 10:00, gazdă va fi Ştefan Stoica.

Filme și serialele din grila postului

TVR 2 a pregătit, de asemenea,  o ofertă bogată de filme și seriale pentru întreaga familie. Din 4 octombrie, de luni-duminică, de la 19.10, puteţi urmări serialul „Glasul inimii”.

Sâmbăta, de la ora 20:00, e programat „Filmul săptămânii”, cu actori mari și poveşti captivante. Pe listă sunt miniseria clasică (în 3 părţi) „Ocolul pământului în 80 de zile”, cu Pierce Brosnan şi Peter Ustinov. De asemenea, și seria de filme clasice de aventuri cu Giuliano Gemma: „Africa Express şi Safari Express”.

Seara continuă, de la ora 22:00, cu mini-serii italiene în premieră avându-l pe îndrăgitul actor Gabriel Garko în distribuție.

Duminica, de la ora 22:00, e seara cinefililor la „Filmului de artă”. Sunt pe listă producţii premiate la festivaluri importante, mari regizori şi mari actori. Duminica filmului românesc (de la 13:10 şi 20:10) a pregătit portretele celor mai iubiţi actori şi regizori români, printre care:

  • „Duminică la ora 6”,
  • „De ce trag clopotele, Mitică?”, în regia lui Lucian Pintilie;
  • „Cucoana Chiriţa” şi „Chiriţa în Iaşi”, cu Draga Olteanu Matei
  • seria „Mărgelatu’”, cu Florin Piersic.

Marile evenimente culturale ale anului 2021 se văd la TVR 3

Marile evenimente culturale ale anului 2021 se văd la TVR 3

•       Expoziţia Universală din Dubai, interviuri cu mari personalităţi prezente la Festivalul de teatru de la Sibiu şi Festivalul Internaţional „George Enescu” se văd la TVR 3
•       „Art Pass”, „Opera Naţională Bucureşti 100 de ani”, „Românii şi lumea”, „Tihnă şi cuvânt”,  „Acasă, la ţară”, „Transparenţe” sunt câteva dintre noile emisiuni ale grilei

TVR 3, singurul post naţional regio-cultural, care aduce în casele românilor specificul comunităţilor locale, a pregătit pentru toamna aceasta o grilă bogată în evenimente de anvergură, emisiuni noi şi concerte memorabile, alături de teatru TV, programe de ştiri, dezbateri, documentare, emisiuni în limbile minorităţilor şi reportaje realizate de echipele de la TVR Cluj, Craiova, Iaşi, Timişoara, Târgu Mureş şi Bucureşti.

TVR 3 rămâne prezent la cele mai importante evenimente din ţară şi, totodată, pune în lumina reflectoarelor prezenţele culturale româneşti din străinătate.

Astfel, joi, 30 septembrie, TVR 3 va transmite, în direct, de la celebra Al Wasl Plaza din Dubai, ceremonia de deschidere a Expoziţiei Mondiale, un eveniment marcat de prezenţa tenorului italian Andrea Bocelli, alături de pianistul chinez Lang Lang, artista Ellie Goulding, Andra Day, câştigătoare a unui Glob de Aur etc.

Participarea României la Expo Dubai cu pavilionul „New Nature” va fi reflectată în programe speciale, până pe 31 martie 2022.

Sâmbăta, de la ora 16.00, „Documentarul” TVR Iaşi alternează cu „Eveniment TVR 3” şi cu „Interviurile” Festivalului Internaţional de teatru de la Sibiu şi ale Festivalului Internaţional „George Enescu”.

Concertul „Odă bucuriei – Simfonia a IX-a” de Beethoven, interpretat de Alexandru Tomescu şi pianistul spaniol Josu de Solaun, în cadrul Turneului Stradivarius 2021, deschide seria „Evenimentelor TVR 3” în prima sâmbătă din octombrie.

TVR 3 a pregătit premiere în grila de toamnă

Cu „Art Pass”, TVR 3 ne introduce, la sfârşit de săptămână, de la ora 15.30, în mari galerii europene şi în muzee dedicate unor personalităţi.

„Opera Naţională Bucureşti 100 de ani” este la TVR 3 duminica, de la ora 19.00.

„Românii şi lumea”, o altă noutate a grilei TVR 3, ne propune, sâmbăta, de la 19.30, o serie de filme documentare şi eseuri de televiziune despre modul în care românii „au jucat” pe scena lumii.

În fiecare duminică, înainte să înceapă Teatrul TV, avem „Tihnă şi cuvânt”.

„Caravana TVR 3” va continua să ne aducă poveşti extraordinare prezentate de studiourile teritoriale, sâmbăta, ora 17.00.

„Transparențe” și „Acasă, la țară”, premierele pregătite de Studiourile Teritoriale

În plus, fiecare Studio Teritorial a pregătit emisiuni în premieră pentru noua grilă TVR 3.

TVR Cluj ne recomandă „Transparenţe”, un talk-show cultural, sâmbăta, de la ora 21.00, şi ne readuce în program „Vine Clujul pe la noi”, duminica, de la ora 13.30.

TVR Craiova ne invită „Acasă, la ţară”, pentru a redescoperi tradiţiile şi valorile comunităţilor rurale. Nu în ultimul rând, „Sport maxim”, emisiune realizată în tandem cu TVR Iaşi, e în grilă joia, la 15.00.

„Identitate Basarabia”, serialul care îi are ca protagonişti pe basarabenii ce au ajuns cap de afiş în lume, revine duminica, la ora 17.00.

TVR Timişoara produce şi difuzează programe în nouă limbi ale principalelor minorităţi din spaţiul intercultural al Banatului. TVR Târgu Mureş vine, în weekend, cu „Arhiva vie” şi „Meseriaşii”.

„Tableta de sănătate”, realizată prin rotaţie de toate studiourile teritoriale,  este programată din  nou la TVR 3, într-o perioadă în care avem nevoie de cât mai multe imbolduri pentru un stil de viaţă sănătos din cauza pandemiei.

Teatrul TV şi tronsoanele culturale rămân şi ele neschimbate.

Sursa foto: TVR

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton