Homepage  / Nu rata!

TVR, lider de audienţă cu finala CM 2010

TVR, lider de audienţă cu finala CM 2010

de Redactia Tvmania

Ultimul act al celei mai importante competiţii din sportul-rege, disputat de Spania şi Olanda şi încheiat cu victoria primilor, a înregistrat cea mai mare audienţă de la acest Campionat Mondial, pentru TVR 1.

Spania si-a adjudecat Mondialul in dauna Olandei, intr-o partida urmarita de peste 2 milioane de romani din mediul urban.

Spania şi-a adjudecat Mondialul în dauna Olandei, într-o partidă urmărită de peste 2 milioane de români din mediul urban.

Potrivit postului public, 2.041.000 de telespectatori din mediul urban au urmărit, în medie, pe minut, partida adjudecată de iberici în prelungiri, cu 1-0. La nivel naţional, peste 3,3 milioane de români au urmărit finala Cupei Mondiale din Africa de Sud.

Aceasta e cea mai mare audienţă înregistrată de TVR la recent încheiatul turneu final. Pe locurile doi şi trei s-au situat partidele din semifinale, Germania – Spania (1.673.000 de telespectatori din mediul urban) şi, respectiv, Uruguay – Olanda (1.352.000).
.

Absenţa României a contat

După cum era de aşteptat, faptul că România nu a participat la CM 2010 a afectat audienţele TVR. La Euro 2008, ultima competiţie importantă la care s-a calificat naţionala noastră, TVR a înregistrat aproape 3 milioane de telespectatori din oraşe, în medie, la partida România – Italia.

Mai mult, niciunul dintre cele trei meciuri ale tricolorilor nu a fost urmărit de mai puţin de două milioane de telespectatori. Şi celelalte partide de la Euro 2008 au suscitat un interes mai mare din partea românilor: audienţele TVR au scăzut rareori sub un milion de telespectatori chiar şi în faza grupelor.

Pe de altă parte, singura partidă din faza grupelor CM 2010 care s-a apropiat de pragul de un milion a fost Brazilia – Coasta de Fildeş, urmărită, în medie, de 921.000 de români din mediul urban.

În rest, audienţele au gravitat în jurul zonei de 500 de mii de telespectatori, cele mai scăzute fiind înregistrate la meciurile Noua Zeelandă – Slovacia (290 de mii), Honduras – Chile (305 mii) şi Portugalia – Coreea de Nord (350 de mii).
.

TVR a fost lider cu Mondialul sud-african


Cu toate acestea, TVR 1 a dominat sloturile orare în care s-au disputat cele 64 de meciuri de la Mondialul din Africa de Sud. Doar în şase cazuri postul public nu a fost lider de audienţă pe intervalul în care s-a disputat un meci, plasându-se în fiecare dintre aceste situaţii pe poziţia a doua.

În rest, TVR a dominat atât în rândul publicului de toate vârstele din mediul urban, cât şi în cazul celui comercial, compus din români cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani.

„Minutul de aur” al actualului Mondial, pentru televiziunea publică, a fost înregistrat tot în timpul finalei Spania – Olanda. Spre sfârşitul partidei, aproape 2,6 milioane de telespectatori din mediul urban au urmărit, vreme de cel puţin 60 de secunde, ultimele momente ale triumfului ibericilor.

.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton