Homepage  / Știri / Televiziune

Modificări de ultimă oră în grila TVR. Televiziunea Română transmite funeraliile prințului Philip

Modificări de ultimă oră în grila TVR. Televiziunea Română transmite funeraliile prințului Philip

de Redactia Tvmania

Sâmbătă, 17 aprilie, vor avea loc funeraliile prințului consort Philip al Marii Britanii, soțul reginei Elisabeta a II-a. 

Ceremonia va fi transmisă în direct atât în Marea Britanie, cât și în alte țări. În România funeraliile vor fi transmise de TVR 1, motiv pentru care grila postului suferă câteva modificări. Vor fi scoase noile ediții „Banii tăi” și „Ai luat plasă”. 

Când vor fi transmise funeraliile Ducelui de Edinburgh

TVR 1 va transmite în direct sâmbătă, 17 aprilie, de la ora 16.30 funeraliile celui mai longeviv prinț consort al Marii Britanii. Veți putea urmări astfel timp de mai bine de o oră protocolul regal atunci când un important membru al familiei regale moare.

Regina și Marea Britanie au intrat într-o perioadă de doliu național care va dura 8 zile. Ulterior va urma o perioadă oficială de doliu de 30 de zile pentru familia regală, înainte ca Regina Elisabeta a II-a să revină la atribuțiile regale. 

Ducele de Edinburgh va fi înmormântat sâmbătă, 17 aprilie la Capela St. George de la Castelul Windsor, la ora locală 15:00, a anunţat sâmbătă Palatul Buckingham. Un purtător de cuvânt a precizat că organizarea va fi în concordanță cu dorințele prințului, care nu își dorea o înmormântare cu fast.

Slujba de înmormântare va fi transmisă în direct de televiziuni și va începe cu un minut de regulegere în întreaga țară. La sfârşitul serviciului religios, ducele de Edinburgh va fi depus în cripta regală din capela St George.

Înainte de înmormântare va fi realizată și o procesiune care va avea loc tot în perimetrul Castelului. La procesiune vor participa nepoții prințului, iar regina va călători separat la capelă. 

Sicriul, drapat cu etalonul ducelui, cu o coroană de flori deasupra, va fi întâmpinat de decanul de Windsor, împreună cu arhiepiscopul de Canterbury, pentru slujbă. Doar membrii Familiei Regale și secretarul privat al ducelui vor intra în capelă – restul procesiunii va rămâne afară.

Numărul de persoane participante la funeralii este și el limitat și respectă restricțiile impuse de pandemie. Doar 30 de persoane, membri ai familiei, vor fi prezenți la funeralii și toți, inclusiv regina, vor purta măști de protecție. 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton