Homepage  / Muzică

Ucraina a ieşit învingătoare la Eurovision

Ucraina a ieşit învingătoare la Eurovision

de Redactia Tvmania

Jamala, o cântăreaţă ucraineană de 32 de ani, este câştigătoarea ediţiei de anul acesta a concursului Eurovision. Artista a interpretat o piesă controversată, „1944”, care a făcut referiri la deportarea de către Stalin a tătarilor din Crimeea. Prestaţia Jamalei l-a determinat pe Petro Poroșenko, preşedintele Ucrainei, să scrie pe contul său de Twitter: „Toată Ucraina îţi adresează un mare mulţumesc, Jamala!”.

eurov

Favoritul serii a fost rusul Sergey Lazarev, care a avut un show extraordinar pe scenă în momentul în care a cântat piesa „You Are the Only One”. Acesta s-a clasat însă pe locul al treilea, în timp ce poziţia a doua a fost ocupată de Australia, care a participat pentru al doilea an la Eurovision. Piesa australiencei Dami In, „Sound of Silence”, s-a clasat la câteva puncte diferenţă de cea a ucrainencei. Vecinii noştri bulgari au fost pe locul patru, în timp ce pe ultimul loc s-a clasat Germania.

Ucraina a reuşit să iasă învingătoare în urma combinaţiei dintre punctele acordate de juriu şi cele ale telespectatorilor. În timp ce juraţii au ales Australia pe primul lor, cei din faţa televizoarelor l-au ales pe reprezentantul Rusiei.

Pentru prima dată în istoria Eurovisionului, un cântăreţ din afara concursului a urcat pe scenă. Justin Timberlake a cântat în finală cel mai recent single al său, „Can’t stop the feeling”. O altă premieră a fost faptul că finala a fost difuzată în direct în Statele Unite.

Din păcate, după cum deja se ştie, România nu a fost prezentă la Eurovision, ea fiind exclusă din competiţie din cauza datoriilor pe care TVR le are la EBU. Ovidiu Anton, cel care ar fi trebuit să urce pe scena de la Stockholm, a cântat piesa „Moment of Silence”, cu o seară înainte de finala Eurovision, în direct la Pro TV, în cadrul show-ului „Românii au talent”.

Ascultaţi aici piesa cântată de Jamala, „1944”:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=B-rnM-MwRHY[/youtube]

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton