Homepage  / Filme la TV azi

Ultimul rege al Scoției

Ultimul rege al Scoției

de Redactia Tvmania

Kevin Macdonald transpune pe ecrane romanul omonim al scriitorului Giles Foden, bazat pe povestea reală a dictatorului Idi Amin.

În 1970, tânărul doctor britanic Nicholas Garrigan (James McAvoy) călătorește în Uganda în speranța unei experiențe inedite, departe de tatăl său conservator, și a ocaziei de a ajuta oameni. La scurt timp după ce ajunge aici, doctorul este chemat la locul unui accident neobișnuit: noul președinte al țării, Idi Amin (Forest Whitaker) a lovit cu mașina o vacă.

Garrigan preia control asupra situației și, impresionat de talentul și de determinarea sa, conducătorul îi oferă șansa de a-i fi medic personal. Inițial, doctorul este uimit de personalitatea lui Amin, dar și de planurile sale pentru Uganda. Însă, cu timpul, Garrigan devine confidentul dictatorului și, mai apoi, martor la atrocitățile înfăptuite în numele acestuia, printre care răpiri și numeroase crime.

Filmul a primit numeroase premii precum câte un Oscar și un Glob de Aur (amândouă pentru rol principal), trei premii BAFTA și două BIFA. Alte șase nominalizări la European Film Awards.

Pentru realizarea peliculei, regizorul Kevin Macdonald și echipa sa de producători s-au întâlnit cu președintele Yoweri Museveni cu scopul de a primi permisia să filmeze în Uganda.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton