Homepage  / Seriale / Netflix

Ultimul sezon din „Castlevania” va intra pe Netflix în luna mai

Ultimul sezon din „Castlevania” va intra pe Netflix în luna mai

de Redactia Tvmania

Anime-ul american „Castlevania” (2017) va ajunge la final: cel de-al patrulea sezon va fi ultimul. Ultimele episoade vor fi disponibile pe platforma de streaming de joi, 13 mai, aflăm de pe Deadline.

Castlevania”, adaptare a unui joc video clasic cu vampiri, este o fantezie medievală, plasată în fantezista țară Valahia, undeva prin anii 1470.

Evident că dacă ați auzit de Valahia și de vampiri, vă așteptați și la Dracula. Primul sezon al anime-ului îi este dedicat lui. Este vorba chiar despre Vlad Țepeș Dracula (voce: Graham McTavish) însuși, care trece de la statutul de vampir nemilos la cel vampir parțial umanizat datorită noii sale soții, Lisa (voce: Emily Swallow). Dar drumul lui spre partea umană se încheie brusc când Biserica, prin reprezentații ei, hotărăște că Lisa e o vrăjitoare și o arde pe rug.

Așa se încheie primul sezon, care ne-a prezentat locurile (suntem undeva prin Târgoviște și împrejurimi) și incipitul poveștii.

Dar abia cel de-al doilea sezon ne introduce personajele care vor avea roluri-cheie în serial. Este vorba despre ultimul supraviețuitor al clanului Belmont, căzut în dizgrație și excomunicat de Biserică: Trevor Belmont (v: Richard Armitage). Mai tot timpul beat și depresiv, acesta este un vânător de monștri și vampiri. Urmează Sypha Belnades (v: Alejandra Reynoso), care face parte din secta Oratorilor, un soi de predicatori care vin în ajutorul oamenilor când e nevoie de ei, care sunt nomazi și care-și păstrează toate cunoștințele transmițându-le prin viu grai din generație în generație, fără să folosească scrisul.

Față de partenerii ei, Sypha se pricepe și la vrăji și poate controla elementele. Acestora doi li se adaugă chiar fiul lui Dracula, Alucard (v: James Callis). Copil născut din relația dintre Lisa și Dracula, Alucard (care e transcrierea inversă a lui Dracula) este pe jumătate om și pe jumătate vampir. Din această cauză poate suporta lumina Soarelui și pornește împotriva tatălui său, care vrea să extermine rasa umană de pe planetă, pentru a salva omenirea.

Întreaga poveste se desfășoară într-o arie geografică foarte familiară pentru noi. Mare parte din acțiune e plasată în Târgoviște – un orășel-cetate care, e drept, este departe de ceea ce știm noi. Ca și Brăila, ca și localitățile Lupu sau Greșit, dar aspectul baroc al graficii, hainele personajelor, arhitectura clădirilor, pavajul străzilor, toate sunt foarte diferite de realitate.

Deadline mai precizează că Netflix nu ar vrea să renunțe cu totul la tot ce a construit în „Castlevania”, ci că ar avea în plan un nou serial plasat în același univers, dar cu o altă galerie de personaje.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton