Homepage  / Articole

Portugalia merge la Euro 2012

Portugalia merge la Euro 2012

de Redactia Tvmania

UPDATE: Portugalia s-a calificat la competiţia din vară după ce a învins Bosnia, pe teren propriu, cu scorul de 6-2. În tur echipele terminaseră la egalitate, 0-0.

Alături de portughezi, în Polonia şi Ucraina mai merg Cehia (1-0 în Muntenegru, după 2-0 în tur), Irlanda (1-1, acasă, cu Estonia, după 4-0 în tur) şi Croaţia (0-0, acasă, cu Turcia, după 3-0 în tur).

Cristiano Ronaldo (foto) e cea mai mare vedetă implicată în lupta pentru calificarea la Euro 2012; jucătorul lui Real Madrid şi colegii săi de la naţionala Portugaliei vor înfrunta Bosnia diseară după 0 – 0 în deplasare şi nu concep să rateze ultimele bilete pentru turneul din Polonia şi Ucraina.

Astăzi sunt programate şi celelalte trei partide retur din barajul pentru Euro 2012, însă situaţia e oarecum simplă în cazul Croaţiei (3-0 cu Turcia în deplasare), Cehiei (2-0 cu Muntenegru acasă) şi Irlandei (4-0 cu Estonia în deplasare).

Astfel, doar portughezii şi bosniecii încă au de muncit serios pentru a prinde ultimul tren pentru competiţia din vară, cu menţiunea că primii au avantajul terenului propriu şi al aportului unor staruri precum Ronaldo, Nani şi Fabio Coentrao. De cealaltă parte, bosniecii se mândresc cu vedete ca Edin Dzeko şi Miralem Pjanic, printre alţii.

Jucăm pentru palmares

Dacă alte naţionale care au deja în buzunar biletele pentru Euro se vor întâlni diseară în câteva amicale pe cinste – Germania – Olanda fiind unul dintre ele, şi naţionala României, care va vedea europenele la televizor, are meci.

Elevii lui Victor Piţurcă (foto st.) au fost cel puţin modeşti în amicalul de vineri (1-2 cu Belgia), iar diseară îi vor înfrunta pe greci, într-o partidă care are totuşi o semnificaţie în ce priveşte palmarestul “tricolorilor”.

Dacă pierdem cu Grecia, jocul rezultatelor din alte amicale ne-ar putea “coborî” până pe locul 62 în clasamentul FIFA, ceea ce ar fi cea mai slabă clasare din istoria naţionalei!

Iată programul complet al meciurilor care se văd diseară pe posturile autohtone:

21:00, Digisport 1, Croaţia – Turcia (baraj Euro 2012)

21:15, Digisport 3, Muntenegru – Cehia (baraj Euro 2012)

21:30, TVR 1, România – Grecia (meci amical)

21:45, Sport 1, Germania – Olanda (meci amical)

22:00, Digisport 2, Franţa – Belgia (meci amical)

23:00, Digisport 1, Portugalia – Bosnia (baraj Euro 2012)

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton