Homepage  / Cinema

Autobuzul celebru din filmul „În sălbăticie”/„Into the Wild” a ajuns la muzeu

Autobuzul celebru din filmul „În sălbăticie”/„Into the Wild” a ajuns la muzeu

de Redactia Tvmania

Autobuzul care a apărut în filmul „În sălbăticie”, regizat de Sean Penn în 2007, a fost expus recent la Muzeul Nordului, găzduit în incinta campusului Universității din Alaska Fairbanks.

Filmul dezvăluia povestea lui Christopher McCandless (Emile Hirsch), un tânăr de familie bună, care după absolvirea universității și-a donat averea și a plecat să trăiască în sânul naturii, în Alaska. Sfârșitul său a fost tragic, fiindcă tânărul de 26 de ani a murit de foame chiar în acest autobuz părăsit, într-un loc izolat, înainte de-a putea cere ajutorul cuiva.

Devenit celebru încă din 1996, când s-a lansat cartea „În sălbăticie”, a lui Jon Krakauer (sursa de inspirație a peliculei), și mărindu-și faima după film, autobuzul s-a transformat, de-a lungul anilor, într-un adevărat pericol. Nenumărați curioși au plecat să-l vadă, ignorând primejdiile, iar zelul lor aventuros s-a soldat cu cel puțin 15 misiuni de salvare și două decese.

Pe vremea când era funcțional, în anii ’60, autobuzul transporta echipele de mineri din zonă. După ce a fost abandonat în zona Parcului Național Denali, din Alaska, și s-a dovedit un suvenir cinematografic foarte periculos, primarul așezării Denali Borough a dispus ridicarea lui cu avionul și depozitarea într-un loc secret. Acum, conducerea Muzeului Nordului e convinsă că vehiculul și-a găsit locul potrivit și că nu va mai reprezenta un pericol.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton