Homepage  / Cinema

Când va fi lansat în cinematografe „Un bărbat pe nume Otto”, cu Tom Hanks în rolul principal

Când va fi lansat în cinematografe „Un bărbat pe nume Otto”, cu Tom Hanks în rolul principal

de Cătălina Matei,

Deși este în lucru de ceva timp, ecranizarea americană a romanului de succes „Un bărbat pe nume Ove” de Fredrik Backman va avea ajunge în cinematografe abia în acest an. Iar Tom Hanks interpretează rolul principal. Când va avea loc premiera, mai precis? Scriitorul de origine suedeză a făcut dezvăluirea pe contul său de Instagram.

Cartea lui Backman, „Un bărbat pe nume Ove”, s-a vândut până în prezent în peste 7 milioane de exemplare în întreaga lume, fiind tradusă şi în România, şi a rămas pe lista celor mai bine vândute cărţi a New York Times timp de 77 de săptămâni consecutive la momentul lansării. În 2015, a apărut și ecranizarea romanului în varianta suedeză, „En man som heter Ove”, nominalizată la Premiile Oscar în 2017 la două categorii: „Cel mai bun film străin” și „Cel mai bun machiaj și coafuri”.

De câțiva ani încoace, s-a tot discutat și despre varianta americană în care Tom Hanks joacă rolul principal. Și iată că așteptarea a luat sfârșit! Fredrik Backman a anunțat pe contul său de Instagram că filmul va fi lansat anul acesta, de Crăciun, mai precis.

„Filmul, după cum mi-a spus soția mea, va avea premiera în cinematografe de Crăciun. Se va numi A Man called Otto, iar acțiunea va avea loc în America, ca o poveste americană. Știu că o parte din cititorii mei are întrebări legate de numele schimbat, dar dacă sunteți îngrijorați de sentimentele mele, vă rog să știți că nu mă deranjează. Filmul este o adaptare a romanului meu, filmele sunt întotdeauna, interpretări ale unei povești. Pentru un scriitor care este în mod natural puțin ciudat și mai mult decât puțin înfricoșător. Dar Ove a fost tradus în 40 de limbi până acum, a fost publicat în Coreea de Sud, Germania și India, a fost transformat într-un film suedez și o piesă de teatru, a călătorit pe scenele de teatru din Islanda și a fost la Premiile Academiei. Și acum ajunge să trăiască în imaginația lui David Magee (a cărui scriere o ador de 20 de ani) și Tom Hanks (și singura modalitate de a descrie felul în care mă face să simt acest lucru este ca și cum aș încerca să mă gândesc la felul în care este spațiul fără sfârșit și mă doare capul, pentru că gândul este prea mare pentru creierul meu). Sincer, nu mi-am imaginat niciodată că Ove și povestea lui merg cu mult dincolo de masa noastră din bucătărie în prima noapte, în urmă cu peste un deceniu, când am început să-i spun soției mele despre el.

Dar acum nu-mi mai aparține cu adevărat. El aparține oricui a simțit ceva pentru el. Așa că atunci când acest grup uimitor de oameni, cu Marc Forster ca regizor și Rita Wilson și Fredrik Wikström ca producători, a vrut să facă o versiune americană a poveștii, soția mea mi-a spus același lucru pe care mi-l spune întotdeauna: Găsim cei mai buni oameni posibili, Fredrik, și avem încredere în ei. Așa am făcut. Soția mea este și ea una dintre producătorii filmului, ea este vocea noastră aici, eu scriu cărți și fac plimbări lungi cu câinele nostru și joc jocuri video cu copiii noștri, iar ea merge la întâlniri și face apelurile pe zoom și toate astea. Avem încredere în toți cei implicați, nu putem visa la oameni mai buni cărora să le oferim această poveste. Credem că Otto va fi diferit. Credem că îl veți cunoaște în continuare”, a scris Backman pe Instagram.

Soția lui Tom Hanks, printre producători

Unul dintre producătorii filmului este şi Rita Wilson, soţia lui Tom Hanks, alături de Fredrik Wikström Nicastro de la  SF Studios.

Potrivit deadline.com, Tom Hanks va juca rolul lui Ove, Otto în varianta americană, un văduv morocănos a cărui nefericire generală este exacerbată atunci când este dat afară din funcţia de preşedinte al asociaţiei de proprietari. Ove se hotărăşte să se sinucidă, însă fiecare încercare este întreruptă de o împrejurare care îl determină să ajute o vecină însărcinată. În acest proces, Ove dezvoltă noi relaţii care îl conduc într-o călătorie neobişnuită de  la introspecţie la grijă faţă de ceilalţi.

Despre ecranizarea americană, Rita Wilson a declarat că „Fredrik Backman a scris un roman care a distrat, mişcat şi inspirat nenumăraţi cititori prin personajul sau din Ove. Umanitatea poveştii a rezonat cu oamenii din întreaga lume, inclusiv cu mine. Întotdeauna am căutat filme care să aducă bucurie oamenilor şi, să sperăm, să creeze o experienţă comună de a ne recunoaşte pe noi înşine în ceilalţi. Este o onoare să produc acest film şi să-l aduc publicului de pretutindeni.”

Seriale la HBO și Netflix, inspirate din cărțile lui Backman

„Un bărbat pe nume Ove” nu este singurul roman al lui Fredrik Backman care este ecranizat. În prezent, două dintre titlurile scriitorului suedez au fost transformate în seriale. Esta vorba despre „Scandalul”, difuzat de HBO, și „Oameni anxioși”, produs de Netflix.

Cine este Fredrik Backman? Născut pe 2 iunie 1981, Backman este editorialist, blogger și unul dintre cei mai populari scriitori suedezi în acest moment. Cărțile sale au fost traduse în peste 40 de limbi, iar în prezent trăiește la Stockhlom împreună cu soția și cei doi copii ai lor. Pe lângă romanul să de debut „Un bărbat pe nume Ove”, care a cunoscut un succes fulminant, și alte volume de-ale sale fac furori și în România. „Bunica mi-a zis să-ți spun că-i pare rău”, „Scandalul”, „Noi contra voastră”, „Oameni anxioși” și „Britt-Marie a fost aici” se numără printre ele.

În acest moment, Backman se află în Statele Unite, într-un turneu de promovare al celui mai recent roman al său, „Învingătorii”, partea a treia din seria începută de „Scandalul”.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton