Homepage  / Recomandări

Un chef român din Irlanda a creat un preparat numit „Câştigă România!”

Un chef român din Irlanda a creat un preparat numit „Câştigă România!”
5

de Redactia Tvmania

Ce conţine inedita reţetă şi cum se descurcă în concursul de cultură generală prezentat de Virgil Ianţu un tulcean care trăieşte în Irlanda vedem miercuri seară, pe 16 noiembrie, de la ora 21.00, la TVR 1.

Până la 45 de ani, Valentin Avram a făcut cam tot ce şi-a propus. A terminat Liceul Alimentar Tulcea, s-a căsătorit, a devenit tată de băiat, a călătorit în aproape 140 de ţări, a citit, a învăţat, s-a specializat în meserie, iar acum îşi etalează talentul culinar tocmai în Irlanda, unde s-a stabilit în urmă cu 6 ani şi jumătate. Şi de acolo, urmăreşte zilnic şi cu drag emisiunea favorită, iar de curând s-a hotărât chiar să-şi încerce norocul şi să participe, pentru a-şi testa cunoştinţele, dar şi pentru a trăi atmosfera plăcută din platoul TVR 1. Iar în cinstea momentului, a creat chiar o reţetă specială, empanada cu twist-uri româneşti, pe care a denumit-o chiar „Câştigă România!”. Mai multe aflăm pe 16 noiembrie, de la ora 21.00, când Virgil Ianţu „îl ia la întrebări” pe Valentin chiar în emisiunea favorită a acestuia, la TVR 1.

„Povestea mea este simplă: sunt un om care îşi face planuri care, de regulă, pot fi realizate. Mă orientez și mă focusez pe ele pe termen scurt, mediu și chiar și lung. Cam asta fac. Îmi place să planific, dar asta nu înseamnă că planific să zbor pe lună și am să zbor, pentru că știu că e aproape imposibil. Dar lucrurile pe care le planific, de regulă le fac. Din 2005 am început să lucrez pe vase de croazieră. Prima poziţie a fost de asistent cook şi am fost promovat până la poziţia de sous-chef. În tot acest timp am reuşit să vizitez aproape 140 de ţări…e greu să mi le amintesc pe toate, dar cea mai interensantă experienţă a fost în Antartica (ianuarie 2007), ocazie cu care am vizitat Esperanza Station, o mică staţie de cercetare în interiorul Antaricii, populată doar de oameni de ştiinţă argentinieni cu familiile lor. Desigur, deosebite au fost şi Japonia, Americile ş.a.m.d. Îmi place să călătoresc foarte, foarte mult. Nu mă abțin niciodată de la nicio experiență. Următoarea va fi la Disneyland, în Orlando, anul viitor, e deja pusă în calendar”, a povestit Valentin înainte de a intra îb studioul „Câștigă România!”.

Pentru cei care doresc să încerce reţeta specială a lui Valentin Avram, concurentul de la „Câştigă România!” o detaliază mai jos:

Empanada cu twist-uri româneşti „Câştigă România!”

Pentru umplutură:

  • 800 g carne tocată mix porc-vită
  • 200 g ceapă roșie (coaptă)
  • 200 g vinete (coapte)
  • 200 g ardei kapia (copţi)
  • paprika afumată, după gust
  • 2 căţei de usturoi
  • 200 g brânză de burduf
  • sare şi piper după gust

Pentru sos:

  • 500 g iaurt grecesc
  • 200 g castraveţi
  • mărar
  • ulei de măsline
  • 2 căţei de usturoi
  • sare după gust

 Pentru aluat (aluat de scovergi olteneşti):

  • 500 g făină
  • 200 ml lapte
  • 100 ml apă
  • 7 g drojdie uscată
  • 10 gr zahăr
  • 2 linguri de ulei
  • sare după gust.
empanada-cu-twist-uri-romanesti_preparatul-castiga-romaniaIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 5
Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton