Emisiunea "Garantat 100%" implineste 10 ani de existenta, ocazie cu care Catalin Stefanescu ne intampina duminica seara cu un format schimbat si rubrici noi.
Emisiunea "Garantat 100%" implineste 10 ani de existenta, ocazie cu care Catalin Stefanescu ne intampina duminica seara cu un format schimbat si rubrici noi.
In timp ce divertismentul de televiziune se degradeaza de la o zi la alta, Catalin Stefanescu se ambitioneaza sa faca o emisiune culturala. Intr-adevar, productia sa este gazduita de postul national de televiziune, pentru care audienta nu constituie prioritatea absoluta, insa emisiunea „Garantat 100%” implineste in aceasta luna zece ani, performanta la care nu s-ar fi ajuns decat prin munca sustinuta si pasiune.
O emisiune ca un film
„Am schimbat multe in formatul emisiunii, sper sa fie o emisiune de cultura care se urmareste ca un film”, spune prezentatorul „Garantat 100%”. Astfel, prima editie a acestui sezon aduce si trei rubrici noi. Potrivit lui Catalin Stefanescu, „rubrica Taxi Driver, este dedicata primilor sociologi, filozofi si psihologi empirici: taximetristii. Veti vedea cum se vede cultura romana, Romania insasi, din taxi”. La „Arhivele Garantat 100%” vom avea ocazia sa revedem unele dintre cele mai premiate si apreciate reportaje din istoria emisiunii, in timp ce clipurile de prezentare ale personalitatilor din campania „Mari Romani” vor alcatui continutul celei de-a treia rubrici.
Ca orice om de televiziune, Catalin Stefanescu considera ca audienta este o provocare normala si foarte serioasa, dar nu ar fi dispus sa o obtina cu orice pret. „De aia faci o emisiune. Sa o vada oamenii. Nu insa cu orice pret. In nici un caz, cu orice pret. Atunci devine altceva”, crede prezentatorul TVR 1, care ne-a mai marturisit ca, in ultimii zece ani, cel mai important lucru pe care l-a invatat de la invitatii sai este ca oamenii trebuie ascultati. Si pentru ca tot am adus vorba de partenerii de discutie ai lui Catalin Stefanescu, acesta ne-a mai spus ca „invitatul primei parti din seara de 15 martie este domnul Gabriel Liiceanu. In partea a doua, ii veti vedea pe Claudiu Barsila si Laura Spanu, doi tineri studenti medicinisti care au facut descoperiri importante in domeniul autismului”.
de Cristian Horga