Din această toamnă, medicul nutriționist Mihaela Bilic va avea propria emisiune la Pro TV. Schimbarea vine după plecarea Oanei Cuzino, cea care prezenta proiectul „Ce se întâmplă, doctore?”. Mihaela Bilic nu se află la prima colaborare cu postul tv. După ce a prezentat „Arena bucătarilor”, în 2021 va realiza emisiunea „Doctor de bine”.
Emisiunea „Doctor de bine” va fi difuzată pe același tronson orar precum „Ce se întâmplă, doctore?”, la Știrile Pro TV de dimineață, de luni până vineri, dar și în weekend, într-o ediție specială. Emisiunea face parte din grila de toamnă a postului tv.
„Vor fi în fiecare zi știri, în cadrul știrilor va fi cel puțin o pastilă de știri legate de sănătate. Iar în weekend va fi o emisiune de sănătate și de lifestyle”, a declarat Mihaela Bilic pentru Libertatea.
Ediția din weekend va conține informații despre nutriție. Totodată, vor fi aduse în discuție și lucruri banale precum mersul la cumpărături.
Specialistul în nutriție a dezvăluit și ce subiecte va aborda pe parcursul noii sale emisiuni.
„Vom trata subiecte din tot ce înseamnă sferă medicală, lifestyle, viață de zi cu zi, de la nutriție la psihologie, de la sex până la hobby și activități de recreere”, a spus medicul.
Cel mai important lucru, crede Bilic, este să înțelegem că „avem nevoie ca românii noștri nu doar să fie hrăniți cu mult și bine”. Apoi, medicul nutriționist vrea să îi învețe pe români „să fie din nou încrezători, optimiști și cu chef de viață”.
„Nici măcar nu am știut să îmi doresc așa ceva”
Mihaela Bilic nu a stat prea mult pe gânduri când a primit propunerea de a se alătura Știrilor Pro TV. Ea crede că, alături de Pro TV, îi va putea ajuta pe oameni să se împace cu mâncarea.
„În momentul în care am fost invitată să fac parte din redacția știrilor și să fac emisiunea din weekend, nu numai că a fost un da instantaneu, dar a fost cea mai mare surpriză pentru că nici măcar nu am știut să îmi doresc așa ceva”, a mai spus medicul nutriționist.
Ea consideră că locul poate fi unul „perfect, în care pot ajunge în casele oamenilor cu informații concrete, pozitive”. „Împreună cu Pro TV voi putea să îi ajut pe oameni să se împace cu mâncarea.”, a mai menționat specialistul.
M-am oferit chiar să fiu reporter de teren și să merg în fabrici unde se fac lactate sau în crescătorii de animale. Vreau să diversificăm un pic ceea ce înseamnă dinamică de știri și să încercăm să aducem pe micile ecrane și în casele oamenilor lucruri valoroase pe care dacă nu le auzi la știri, nu ai de unde să le știi. O să fiu acest culegător și cercetător de tot ce înseamnă bun și bine.
Mihaela Bilic
În continuare, medicul nutriționist a vorbit și despre obiceiurile alimentare nesănătoase ale românilor, pe care va încerca să le schimbe.
„Tocănița și ciorba nu o să îngrașe niciodată niciun român”
„Mâncăm mult și prost. Credem noi că această abundență dusă la extrem ne dă satisfacție și liniște, de fapt, noi în loc să mâncăm cu simțurile și să ne bucurăm de fiecare înghițitură de mâncare suntem mai degrabă dornici să ne ghiftuim într-un fel, și noi, și cei din jur”, a spus ea.
În cele din urmă, Mihaela Bilic e de părere că românii trebuie să fie mai selectivi. În al doilea rând, trebuie să pună „preț pe o alimentație de calitate, care nu înseamnă neapărat să fie și scumpă.”
Întrebată ce nu ar trebui să ne lipsească din alimentația zilnică, Bilic îi sfătuiește pe români să revină la preparatele tradiționale.
„Produsele lactate, carnea de porc, fasolea și cerealele. Vorbim de o alimentație rudimentară, simplă și mai puțin elaborată, transformată, prelucrată. Ce vreau să spun… tocănița și ciorba nu o să îngrașe niciodată niciun român”, afirmă medicul nutriționist. Explicația este, spune ea, că „întotdeauna mâncarea gătită va fi o alegere sigură spre deosebire de tot ce e ambalat și foarte procesat”.
E momentul să nu mai fim comozi și ieftini, e momentul să investim minim de atenție și nu atât de mulți bani ca să ne hrănim sănătos și hrănit sănătos înseamnă hrănit românește.