Homepage  / Cinema

Un prequel al celebrei francize „Jocurile foamei” va fi lansat în 2023

Un prequel al celebrei francize „Jocurile foamei” va fi lansat în 2023

de Andreea Hentea,

Celebra franciză lansată în 2012 cu filmul „Jocurile foamei” / „The Hunger Games”, regizat de Gary Ross, cu Jennifer Lawrence și Josh Hutcherson, va avea și un prequel. Acesta se va lansa în 2023, scrie site-ul culturess.com. 

Franciza cinematografică „Jocurile foamei” a contribuit la lansarea valului de romane pentru tineri adulți din deceniul precedent, transformate de Hollywood în filme de succes. Aceasta a fost o alternativă dinamică pentru cei neinteresați de poveștile vampirilor din franciza „Twilight” și a ajutat la lansarea curentului SF-urilor distopice de un anumit tip începând de prin 2010.

În universul „The Hunger Games”, tinerii din națiunea fictivă Panem erau răpiți de lângă familiile lor pentru a participa la un periculos joc pe viață și pe moarte, difuzat în toată țara la televiziune, sub forma unui reality-show numit „Jocurile foamei”. 

Bazate pe seria de romane pentru tineri adulți scrise Suzanne Collins, filmele din seria „Jocurile foamei” o aveau ca personaj principal pe Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence), rol care i-a crescut actriței priza la public. Ea a jucat rolul rebelei eroine în „Jocurile foamei” / „The Hunger Games” (2012), „Jocurile foamei: Sfidarea” / „The Hunger Games: Catching Fire” (2013), „Jocurile foamei: Revolta – Partea I” / „The Hunger Games: Mockingjay – Part 1” (2014) și „Jocurile foamei: Revolta – Partea a II-a” / „The Hunger Games: Mockingjay – Part 2” (2015). 

Despre tinerețea președintelui Snow

Recent, Yahoo! Entertainment a scris că seria va avea parte de o relansare. Aceasta se va concretiza într-un prequel produs de Lionsgate, care se va numi „The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes”.

Noul film îl va avea în centru pe cel care va deveni, după mulți ani, președintele Coriolanus Snow (Donald Sutherland) din „Jocurile foamei”, maleficul dictator care avea să schimbe inclusiv destinul lui Katniss Everdeen.

În „The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes” acesta are optsprezece ani, este frumos și fermecător și alege să conducă a zecea ediție a Jocurilor Foamei pentru a-și scăpa familia de sărăcie. Bucuria lui durează însă până când este desemnat ca mentor al unei tinere din urgisitul District 12 (de unde va veni ulterior și Katniss).

În noua poveste va fi explicată, de asemenea, originea multor aspecte și personaje familiare ale universului prezentat în „Jocurile Foamei”, cum ar fi celebra „Mockingjay” / „Gaița-Zeflemitoare”, care simboliza rebeliunea tinerilor din Panem împotriva Capitoliului. 

Filmul va fi regizat de cineastul australian Francis Lawrence, care a regizat toate filmele din seria „Jocurile foamei” – în afară de primul – și care a colaborat cu Jennifer Lawrence și la „Red Sparrow” (2018). Acesta nu are nicio legătură de rudenie cu actrița. Scenariul va fi scris de Michael Arndt și Michael Lesslie, pornind de la romanul omonim scris de Suzanne Collins în 2020. 

Chiar dacă rolul lui Katniss i-a adus numeroși fani lui Jennifer Lawrence, este puțin probabil ca actrița să revină în viitorul film, pentru că acțiunea prequel-ului este plasată cu șaizeci de ani înaintea filmelor din seria „Jocurile foamei”.

Proiectul acestui prequel a fost anunțat în cadrul panelului Lionsgate de la recentul CinemaCon și face parte dintre cele mai ambițioase oferte ale studiourilor. Cu același prilej, cei de la Lionsgate au anunțat și noi continuări pentru alte două serii de mare succes: „The Incredibles” și „John Wick”. Deocamdată se estimează că filmul „The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes” va fi lansat la sfârșitul anului 2023.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton