Homepage  / Trailer

Un proiect ambițios: „Cavalerii zodiacului”. Filmul speră să devină prima parte dintr-o saga de șase episoade

Un proiect ambițios: „Cavalerii zodiacului”. Filmul speră să devină prima parte dintr-o saga de șase episoade

de Mioara Tronaru,

După o manga, „Saint Seiya” a lui Masami Kurumada, de mare succes în toată lumea, câteva anime-uri, din care „Knights of the Zodiac: Saint Seiya” este disponibil pe Netflix, și câteva filme de animație, japonezii de la Toei Company și-au făcut curaj și l-au adus pe eroul Seiya în prima sa variantă în carne și oase, în filmul live action „Cavalerii zodiacului” / „Knights of the Zodiac” (2023). Pelicula la avea premiera în România pe 28 aprilie 2023.

Înapoi, prin anii ’80

Nebunia a început în ianuarie 1986, când Masami Kurumada a început să publice, în Weekly Shōnen Jump, manga „Saint Seiya”. De-atunci, s-au strâns 28 de volume (seria s-a încheiat în 1990) care s-au vândut în peste 50 de milioane de exemplare în toată lumea, făcând din „Saint Seiya” una dintre cele mai bine vândute manga din lume.

La câteva luni de la lansare, Toei Company a adus și versiunea anime, care i-a ținut pe fani lipiți de micile ecrane vreme de 140 episoade, din octombrie 1986 până în aprilie 1989. Au urmat alte anime-uri și câteva lungmetraje japoneze de animație. Niciunul însă nu s-a ridicat la succesul primului. Despre animația 3D pe care o puteți găsi pe Netflix, „Knights of the Zodiac: Saint Seiya” (2019), fanii spun că este un dezastru.

Pentru varianta live action însă, ambițiile sunt foarte mari: „Cavalerii zodiacului” e planificat a fi prima parte dintr-o saga care ar urma să aibă șase filme.

„«Saint Seiya» a avut un imens succes la publicul din America, Europa și China. Avem o mare bază de fani în toată lumea. Manga are 28 de volume, iar anime-ul original, 140 de episoade, așa că e suficient material pentru mai multe filme. Deocamdată, avem în plan o serie de șase lungmetraje”, a declarat producătorul Yoshi Ikezawa de la Toei Company, în Variety.

Zei, cavaleri și salvarea lumii

Povestea este un fantasy care mixează artele marțiale orientale cu mitologia greacă. Inițial, autorul mangăi, Masami Kurumada, nu voia decât o altă bandă desenată cu un erou care să știe să se bată bine și să distingă imediat Binele de Rău. Dar editorii nu au fost foarte mulțumiți, i-au spus că sunt tone de asemenea povești și să facă bine să vină cu ceva original. Și-abia atunci lui Kurumada i-a venit ideea să-și combine povestea cu mitologia greacă.

Personajul principal este Seiya (Mackenyu), un puștan orfan, care trăiește pe străzi, făcând bani din lupte și căutându-și sora răpită. Unul dintre banalele lui conflictele are un final uluitor, dar și mai uluitoare este explicația pe care i-o dă Alman Kido (Sean Bean). Și astfel Seiya se trezește într-o lume a luptătorilor legendari, a puterilor mistice și a zeițelor reîncarnate.

Regia îi aparține polonezului Tomasz Baginski, unul dintre producătorii serialului „The Witcher”, de la Netflix. Iar scenele de luptă au fost supervizate de expertul în arte marțiale Andy Cheng, care-a mai lucrat pentru Marvel, la „Shang-Chi”. Seiya, eroul poveștii, este interpretat de actorul americano-japonez Mackenyu, care-a mai apărut în „Pacific Rim Uprising” și va fi și în alt live action foarte așteptat, „One Piece”, tot de la Netflix.

Alături de el, vor mai fi în distribuție Famke Janssen, Sean Bean, Mark Dacascos, Nick Stahl, Diego Tinoco.

Trailer „Cavalerii zodiacului”:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton