Homepage  / Seriale / Seriale turceşti

Unde e filmat „Hercai”: conacele din poveste au mai apărut pe micile noastre ecrane, în alt serial celebru

Unde e filmat „Hercai”: conacele din poveste au mai apărut pe micile noastre ecrane, în alt serial celebru

de Redactia Tvmania

„Hercai”, serialul cu Ebru Şahin și Akın Akınözü în rolurile principale, pe care Kanal D îl difuzează în serile de luni – miercuri în fiecare săptămână, e filmat într-una dintre cele mai frumoase regiuni ale Turciei, Mardin, în sud-estul țării.

De doi ani, echipa serialului Hercai filmează într-una din zonele pitorești ale Turciei, e vorba de Mardin, în partea de sud-est a țării, renumită pentru arhitectura specifică (piatră albă, lucrată cu măestrie). Orașul Midyat și împrejurimile sale au devenit astfel personaje în sine în poveste, pe care nu le vedem pentru prima oară pe micile noastre ecrane. Tot acolo a fost filmat, în perioada 2006 – 2008, serialul „Puterea destinului”, „Sîla” în original, cu Cansu Dere și Mehmet Akif Alakurt în rolurile principale, difuzat la noi de Acasă, cu mare succes. 

De altfel, imaginile cu conacele Şadoğlu și Aslanbey, ale celor două puternice familii rivale din „Hercai”, sunt filmate la aceeași casă, Casa de Oaspeți Midyat, una dintre cele mai impunătoare și frumoase imobile din zonă (pentru a face diferența, echipa filmează în față pentru un conac, iar în spate pentru celălalt).

Muzeul – căci este un muzeu, donat de fostul proprietar statului turc, scrie haberturk.com – este cunoscut pe plan local drept Conacul Sîla, tocmai din cauza faptului că acolo s-a filmat serialul celebru, și este unul dintre cele mai populare obiective turistice din zonă. Fiind foarte înaltă, casa oferă o perspectivă superbă asupra întregului oraș și a fost prezentată nu doar în „Hercai” și „Puterea destinului”, dar și în numeroase alte filme și seriale.

Pe lângă Conacul Sîla, echipa serialului „Hercai” filmează pe străduțele de piatră din zonă, pe terenurile din afara orașului Midyat, dar și la Podul Malabadi (acolo unde s-au întâlnit Reyyan și Miran, îndrăgitele personaje ale lui Ebru Şahin și Akın Akınözü), în apropiere de orașul Silvan.

 

 

 

Cetățeni de onoare ai Midyatului

Din păcate, după doi ani petrecuți în zonă, echipa de la „Hercai” este gata de plecare, căci serialul a fost recent anulat, povestea urmând să se termine definitiv după sezonul 3. Ultimul episod al îndrăgitului serial, cel cu nr. 69,  va fi difuzat de ATV duminică seară, pe 25 aprilie.

Însă, înainte să plece, actorii Ebru Şahin și Akın Akınözü, a căror chimie pe platourile de filmare a contribuit la transformarea serialului „Hercai” într-un uriaș succes internațional, au fost protagoniștii unei ceremonii aparte. Cei doi au fost declarați de primarul orașului Midyat ambasadori ai turismului și cetățeni de onoare, fiindu-le înmânate premii și diplome speciale în acest sens. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton