Homepage  / Știri

Universul Marvel se extinde. Cele zece filme care vor ajunge în curând pe ecrane

Universul Marvel se extinde. Cele zece filme care vor ajunge în curând pe ecrane

de Redactia Tvmania

Cum fanii nu dau semne că s-ar fi săturat de filmele cu supereroi, aventurile de acest gen continuă să domine planurile marilor studiouri cinematografice. Iată următoarele zece titluri Marvel care vor ajunge pe ecrane.

Odată cu lansarea seriei „Răzbunătorii: Sfârşitul jocului” (2019), studiourile Marvel au încheiat o serie de 22 de filme spectaculoase. Totul a început cu „Iron Man”, în 2008, iar de atunci am văzut noi eroi care apar în poveștile ce au făcut înconjurul lumii, istoria lor și chiar ne-am despărțit de câțiva. Iar dacă toate filmele francizei s-au bucurat de succes de public, „Răzbunătorii: Sfârșitul jocului”, regizat de frații Anthony și Joe Russo, a stabilit recordul tuturor timpurilor la încasări: 2,7 miliarde de dolari, ceea ce a pus în cu totul altă lumină la Hollywood filmele cu supereroi.

 

„The Eternals”, premiera: 5 noiembrie 2021

Unul dintre cele mai așteptate titluri ale anului, cu Angelina Jolie, Kit Harington, Salma Hayek, Gemma Chan și Kumail Nanjiani. Inspirat de banda desenată a lui Jack Kirby, filmul regizat de multipremiata Chloé Zhao are în centru saga unor supereroi nemuritori care au locuit cândva pe Pământ și și-au construit o civilizație impresionantă.

 

„Dr. Strange in the Multiverse of Madness”, premiera: 25 martie 2022

Benedict Cumberbatch reia aici rolul din „Doctor Strange” (2016). Dr. Strange își continuă cercetările asupra Pietrei Timpului, dar un inamic vrea să distrugă toți vrăjitorii. Regizat de Sam Raimi, filmul îi mai are în distribuție pe Rachel McAdams, Elizabeth Olsen, Benedict Wong și Chiwetel Ejiofor.

 

„Black Panther: Wakanda Forever”, premiera: 8 iulie 2022

Încă nu se cunosc detalii despre noua poveste din regatul Wakandei, cu zăcămintele sale de vibranium, dar un lucru e sigur: rolul lui T’Challa nu va fi preluat de un alt actor după dispariția regretatului Chadwick Boseman. Pe generic figurează acum Martin Freeman, Angela Bassett, Danai Gurira, Lupita Nyong’o, Winston Duke și Letitia Wright.

 

„Spider-Man: No Way Home”, premiera: 17 decembrie 2021

Tom Holland revine în rolul Omului-Păianjen, într-un film ce grupează supereroi din toată seria. Jamie Foxx reia rolul lui Electro, Alfred Molina pe al Dr. Octopus, iar foștii interpreți ai Omului-Păianjen, Andrew Garfield și Tobey Maguire, vor avea apariții cameo. Dr. Strange (Benedict Cumberbatch) este mentorul Omului-Păianjen, iar partenera supereroului din rolul titular e jucată de Zendaya.

 

 

„Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings”, premiera: 3 septembrie 2021

Simu Liu („Taken”) îl interpretează pe Shang-Chi, primul super-erou asiatic, într-o poveste inspirată de un erou de benzi desenate din anii ’70. Crescut și instruit de tatăl său în artele marțiale, acesta se întoarce împotriva lui când descoperă că părintele său luptă de partea Răului. Lui Simu Liu îi vor da replica Michelle Yeoh, Awkwafina, dar și românul Florian Munteanu („Creed 2”).

 

„Thor: Love and Thunder”, premiera: 6 mai 2022

Filmul regizat de oscarizatul Taika Waititi păstrează umorul poveștii, dar o și feminizează. Pe lângă Thor (Chris Hemsworth) apar însuși Zeus (Russell Crowe, care a glumit la un post de radio pe seama rolului) și Gorr the God Butcher (Christian Bale). Natalie Portman mânuiește ciocanul Mjolnar pe post de Mighty Thor, prima femeie Thor din universul Marvel, iar Tessa Thompson e din nou Valkyrie.

 

„Black Widow”, premiera: 9 iulie 2021

Filmul explorează trecutul Natashei Romanov (Scarlett Johansson) înainte de intrarea sa în grupul Răzbunătorilor. Ea pleacă în Rusia să-și caute rădăcinile, unde le cunoaște pe Yelena Belova (Florence Pugh) și pe misterioasa Melina Vostokoff (Rachel Weisz). În film mai joacă David Harbour, William Hurt, Ray Winstone și Violet McGraw.

 

„The Marvels”, premiera: 11 noiembrie 2022

Povestea regizată acum de Nia Costa („Candyman”) este, de fapt, „Captain Marvel 2”, în care o vom revedea pe Brie Larson, din nou în rolul titular. Se presupune că i se vor alătura, din nou, Samuel L. Jackson și pe Ben Mendelsohn în rolurile lui Fury și Talos, iar antagonistul filmului va fi jucat de Zawe Ashton.

 

„Ant-Man and the Wasp: Quantumania”, premiera: 17 februarie 2023

Peyton Reed regizează al treilea film despre aventurile lui Scott Lang / Omul-Furnică (Paul Rudd), cel care își poate mări impresionant puterea pe măsură ce se micșorează, iar scenariul i-a revenit lui Jeff Loveless („Rick and Morty”). Din distribuție fac parte nume ca Michael Douglas (care reia rolul dr. Hank Pym), Michelle Pfeiffer și Evangeline Lilly. Jonathan Majors îl interpretează pe maleficul Kang the Conqueror.

 

„Guardians of the Galaxy Vol. 3”, premiera: 25 mai 2023

Cel de-al treilea film din seria „Gardienii galaxiei” ar fi trebuit să înceapă producția la începutul anului 2019, dar regizorul-scenarist James Gunn a fost concediat după reapariția unor glume proaste făcute pe Twitter cu ani în urmă. El a continuat însă să se întâlnească cu directori de la studiourile Disney, după ce a început să scrie și să regizeze „The Suicide Squad”, iar apoi s-a anunțat că tot Gunn va regiza și a treia parte a aventurilor „gardienilor”, fiindcă, în toată nebunia, studiourile Marvel au păstrat scenariul scris de el. „Guardians of the Galaxy Vol. 3” îi are în distribuție pe Chris Pratt (în rolul lui Peter Quill/Star-Lord), pe Elizabeth Debicki, Karen Gillen și pe Dave Bautista, care a jucat aici pentru ultima oară rolul lui Drax, deși a declarat că s-a simțit în echipă ca într-o familie și că a râs foarte mult. Între timp el s-a îndreptat spre producțiile Netflix „Armata celor morți” (care poate fi văzut de azi pe platformă) și „Knives Out 2”.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton