Homepage  / Netflix

Următorul film al cineastului coreean Park Chan-wook va fi o producție Netflix: „War and Revolt”

Următorul film al cineastului coreean Park Chan-wook va fi o producție Netflix: „War and Revolt”

de Mioara Tronaru,

Park Chan-wook a bătut palma cu Netflix pentru prima colaborare între cineastul coreean și gigantul de streaming. Regizorul lungmetrajului „Oldboy” pregătește un nou thriller, intitulat „War and Revolt”, pentru care s-a ocupat de scenariu și de producție, regia revenindu-i altcuiva.

Cine este Park Chan-wook

E drept că Netflix-ul nu mai are nevoie de nicio prezentare, dar numele lui Park Chan-wook poate nu vă spune mare lucru.

La 59 de ani, va împlini 60 pe 23 august, Park Chan-wook, regizor, scenarist, producător și fost critic de film, este considerat unul dintre cei mai importanți cineaști sud-coreeni, câștigându-și notorietatea cu subiecte brutale, împănate cu umor negru. Și chiar dacă numele lui nu vă spune mare lucru, sigur ați auzit, și poate ați și văzut, unele dintre producțiile care-i poartă semnătura.

Primul succes a fost „Joint Security Area” (2000), cel mai urmărit film coreean la vremea respectivă, și au urmat „Sympathy for Mr. Vengeance” (2002) și „Oldboy” (2003), care a venit cu 21 de nominalizări și 40 de premii, printre care și premiul juriului la Festivalul de la Cannes. Tot la Cannes a fost aclamat și „The Handmaiden” (2016), iar anul trecut a câștigat la festivalul francez la categoria cel mai bun regizor cu lungmetrajul „Decision to Leave” (2022).

Anul acesta, TVR 2 a difuzat miniseria de șase episoade „Micuţa toboşăreasă”, în original „The Little Drummer Girl” (2018), ecranizarea romanului omonim al lui John le Carré și debutul în televiziune al regizorului coreean Park Chan-wook.

Despre ce e vorba în „War and Revolt”

Conform premiere.fr, „War and Revolt” va fi o dramă istorică, a cărei acțiune se derulează în haosul războiului. În centrul acțiunii sunt doi prieteni din copilărie, deveniți adversari, Cheon-young (interpretat de Gang Dong-won, vedeta din „Peninsula”, urmarea de la „Trenul de Busan”) și Jong-ryeo (Park Jeong-min, pe care l-am mai văzut „Deliver Us From Evil”).

Gigantul de streaming e deja încântat de producție: „În «War and Revolt», Gang Dong-won ocupă toată scena în pielea enigmaticului Cheon-young, un personaj extrem de talentat în stăpânirea artelor marțiale în ciuda originii sale umile. În lupta sa pentru libertate, Cheon-young va beneficia de talentul extraordinar al lui Gang Dong-won, un actor plin de farmec capabil să livreze niște scene de acțiune care-i vor ține pe spectatori cu sufletul la gură”, promite Netflix.

Din distribuție, mai fac parte: Seung-Won Cha, Sung-Il Jung, Jin Seon-kyu, Shin-rock Kim.

Regia va fi asigurată de Kim Sang-man.

„War and Revolt” nu are încă o dată de lansare.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton