Homepage  / Știri

„Urzeala tronurilor”: Aveți nevoie de explicații după episodul 9?

„Urzeala tronurilor”: Aveți nevoie de explicații după episodul 9?

de Redactia Tvmania

Încă sub șoc? Încă o dată ne putem întreba dacă „Urzeala tronurilor” nu a mers prea departe. Episodul 9 al sezonului 5 ne-a rezervat o moarte aproape insuportabilă pentru care creatorii D.B. Weiss și David Bienoff au fost nevoiți să ofere explicații. Atenție spoiler!

Urzeala tronurilor

Intervievați de EW, aceștia au explicat moartea teribilă a prințesei Shireen (Kerry Ingram), fiica lui Stannis Baratheon (Stephen Dillane), arsă de vie ca sacrificiu pentru Lordul Luminii, la cererea Melisandrei (Carice van Houten) evident: „Lucruri teribile li se întâmplă oamenilor din acest serial, iar această moarte ni s-a părut perfect justificată din punct de vedere narativ. I se impune lui Stannis din cauza situației dificile în care se află acesta. Este oribil de privit, pentru că este un lucru oribil!”.

Iar dacă vă vine greu să înțelegeți ce-a fost în mintea lui Stannis, cei doi creatori explică în continuare: „Oamenii care urmăresc «Urzeala tronurilor» nu trăiesc în aceeași lume cu Stannis și Melisandre. Pentru aceste personaje, magia este reală și funcționează. Este un serial care ne permite să intrăm în mințile oamenilor care cred în irațional. O ficțiune care ne lasă să privim lumea prin prisma unuia care face ceva îngrozitor dintr-un motiv irațional…”.

Următorul și ultimul episod al sezonului al cincilea din „Urzeala tronurilor” va fi difuzat luni, 15 iunie, pe HBO.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton