Homepage  / Timp liber

„Urzeala tronurilor” devine spectacol de teatru. Premiera va avea loc în 2023, pe Broadway

„Urzeala tronurilor” devine spectacol de teatru. Premiera va avea loc în 2023, pe Broadway

de Redactia Tvmania

Pe lângă cele câteva producții care sunt pe cale să crească din „cenușa” serialului „Urzeala tronurilor”, în original „Game of Thrones”, universul creat de George R.R. Martin continuă să se extindă. De această dată este vorba despre un spectacol de teatru, care va pune în scenă un eveniment major al istoriei celor șapte regate.

Norocoșii care vor ajunge în New York, Londra sau Australia, din 2023 încolo, ar putea să vadă pe scenă Turnirul din Harrenhal, eveniment petrecut în epoca Regelui Nebun și care a avut un rol important în geneza războiului care va urma.

În loc să termine (așa cum promite de ani de zile!), cărțile, George R.R. Martin se ocupă acum de o producție teatrală inspirată de „Urzeala tronurilor” și destinată în principal Broadway-ului. Este în prim-plan Marele Turnir din Harrenhal. O competiție de 10 zile, cea mai mare din epoca sa, organizată de Lord Whent, în epoca Regelui Nebun, Aerys II Targaryen, înainte de „revoluția” lui Robert Baratheon, care va participa de altfel la jocuri în calitate de tânăr cavaler, alături de un anume Ned Stark, un oarecare Jaime Lannister, ca și de prințul Rhaegar Targaryen.

„Spectacolul va duce publicul pentru prima oară în culisele unui eveniment care până acum a fost învăluit în mister. Va pune sub lupă mai multe personaje emblematice ale seriei și va spune o poveste despre iubire, răzbunare și nebunie, dezvăluid secrete și minciuni”, spune comunicatul oficial.

„De multe ori semințele războiului se plantează pe timp de pace. Puțini sunt locuitorii Westeros-ului care și-au dat seama că viitorul carnagiu urma să se producă după ce cu mic cu mare s-au întâlnit la Harrenhal pentru a-i vedea înfruntându-se pe cei mai buni cavaleri ai regatului, în anul falsei primăveri. Este un turnir destul de des menționat în serialul de la HBI, ca și în cărțile mele. Dar abia cum vom povești întregul eveniment… pe scenă. Și va fi spectaculos!”, a declarat George R.R. Martin.

Spectacolul de tgeatru „Game of Thrones” va fi jucat la New York, pe Broadway, la Londra, în West End, și în Australia. Premiera este așteptată în 2023.

 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton