Homepage  / Știri

„Urzeala tronurilor”: George R.R. Martin și-a dezvăluit sursele de inspirație

„Urzeala tronurilor”: George R.R. Martin și-a dezvăluit sursele de inspirație

de Redactia Tvmania

Dacă v-ați întrebat vreodată de ce iarna și frigul ocupă un loc atât de important în „Urzeala tronurilor”, iată că avem acum și răspunsul chiar de la autorul cărților, George R.R. Martin.

George R.R. Martin

„Urzeala tronurilor” nu poate fi separat de legendara sa deviză „Winter is coming” („Iarna se apropie”). De ce are iarna un loc așa special a povestit George R.R. Martin pentru Entertainment Weekly.

La sfârșitul anilor 1960, un eveniment i-a marcat viața. În timp ce nu era decât un tânăr student la jurnalism la Chicago, capitala statului Illinois a fost lovită de de o furtună de zăpadă memorabilă: „A fost iarna cea mai rece din toată viața mea. Era atât zăpadă că nu se vedea nimic. Atâta zăpadă, atâta gheață… Totul era înghețat. Îmi amintesc că mergeam prin adevărate tranșee și tunele de gheață și zăpadă. Vântul sufla atât de tare că nu putea deschide ochii. A fost o experiență incredibilă pe care nu am putut s-o uit niciodată”, a mărturisit autorul „Urzelii tronurilor”.

Cu aceeași ocazie, George R.R. Martin a fost întrebat și despre apariția următorului volum al seriei „Cântec de gheață și foc”, iar acesta a recunoscut că este „un scriitor foarte lent. Și, ca să fiu cinstit, nu mi-am imaginat niciodată că serialul mi-o va lua înainte. Aveam un avans atât de mare…”.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton