Homepage  / Netflix

V-a plăcut „Virgin River”? Iată o listă cu 10 filme și seriale asemănătoare de pe Netflix

V-a plăcut „Virgin River”? Iată o listă cu 10 filme și seriale asemănătoare de pe Netflix

de Roxana Mirea,

Să te uiți la „Virgin River” este ca și cum te-ai ghemui pe canapea, într-o după-amiază rece, cu o ceașcă de ciocolată caldă alături. Atmosfera dată de povestea unui străin care vine într-un oraș mic este un memento al puterii de afirmare și a forței de a o lua de la capăt, chiar dacă ajungi în mijlocul unui triunghi amoros plin de drame. Dacă vă întrebați ce alte seriale sau filme ar putea oferi sentimente similare și care să aibă un personaj principal cu o forță la fel de mare ca a asistentei medicale Mel, interpretată de Alexandra Breckenridge, vă venim în ajutor cu o serie de recomandări. Dacă v-a plăcut „Virgin River”, iată o listă cu 10 seriale și filme asemănătoare.

[toc]

Ginny & Georgia

Ginny & Georgia le urmărește pe Ginny Miller, în vârstă de cincisprezece ani, și pe mama ei, Georgia, în vârstă de treizeci de ani, care, împreună cu fratele mai mic al lui Ginny, Austin, se mută în orașul fictiv Wellsbury, din Massachusetts, pentru un nou început, după ce soțul Georgiei moare.

La fel ca Mel din „Virgin River”, Georgia din „Ginny & Georgia” (Brianne Howey) își începe povestea cu o mutare într-un oraș mic. Amândouă se află în căutarea unui nou început și fiecare se simte puțin depășită de situație, dar destul de curând ambele găsesc modalități de a-și pune amprenta asupra noilor lor cămine. Ambele seriale prezintă triunghiuri amoroase, Georgia și fiica sa Ginny (Antonia Gentry) având o mulțime de drame romantice, ceea ce face ca acest serial să fie ideal dacă nu v-ați săturat să-i vedeți pe Mel și Jack (Martin Henderson) făcându-și ochi dulci unul altuia timp de patru sezoane la rând.

Sweet Magnolias

Sweet Magnolias urmărește trei femei din Carolina de Sud, cele mai bune prietene din copilărie, în timp ce se ghidează una pe cealaltă prin complexitatea romantismului, a carierei și a familiei. Și serialul „Sweet Magnolias” nu se rezumă doar la drama relațiilor; prietenele își unesc forțele și pe plan profesional, lucru pe care Mel îl face cu Doc (Tim Matheson) în Virgin River.

Firefly Lane (Aleea cu licurici)

Serialul are în centru două femei, Tully Hart (Katherine Heigl) și Kate Mularkey (Sarah Chalke), a căror prietenie începe la paisprezece ani și se adâncește în următoarele decenii, ajutându-le să treacă prin cele mai complicate încercări.

Povestea este ecranizarea romanului „Aleea cu licurici”, scris de Kristin Hannah, tradus și în România. Ceea ce recomandă serialul este tonul cald și familiar cu care sunt redate nenumăratele încercări prin care trec cele două eroine de-a lungul anilor. De la alegerea între carieră și familie la idealurile comune, iubiri, pierderi și trădări, cele două prietene fac față împreună maturizării și surprizelor vieții.

When Calls The Heart

De la lansarea din ianuarie 2014 și până acum, „Glasul inimii”, în original „When Calls The Heart”, și-a făcut o mulțime de fani din toată lumea. Hope Valley este locul unde se desfășoară acțiunea din „Glasul inimii”, un serial de epocă despre o tânără învățătoare de familie bună care ajunge din Estul bogat al Canadei într-un orășel minier sărac din Vest.

Gilmore Girls

Serialul „Gilmore Girls” / „Fetel Gilmore” prezintă viața unei mame singure de 30 de ani, Lorelai Gilmore, și a fiicei sale adolescente și intelectuale, Rory Gilmore, cele două femei având ambiții puternice pe care încearcă cu disperare să le realizeze: Lorelai vrea să dețină propriul han, în timp ce Rory vrea să urmeze cursurile prestigioasei universități Harvard.

O diferență notabilă între „Virgin River” și „Gilmore Girls” este că Lorelai și Rory vorbesc de cel puțin 10 ori mai repede decât Mel. Dar povestea de dragoste dintre Lorelai și Luke (Scott Patterson) dă o șansă dinamicii dintre Mel și Jack. Ca să nu mai spunem că ambele seriale au triunghiuri amoroase din belșug.

Bridgerton

Cei opt frați apropiați ai nobilei și puternicei familii Bridgerton – Anthony, Benedict, Colin, Daphne, Eloise, Francesca, Gregory și Hyacinth – navighează prin înalta societate londoneză în căutarea iubirii, înconjurați de prieteni și rivali, deopotrivă.

Bârfele din „Bridgerton” se răspândesc ca focul, datorită penei ascuțite a unei anume Lady Whistledown – plus o societate plină de mame dornice să găsească soți pentru fiicele lor. Dar există un argument că zvonurile trec și mai repede prin „Virgin River” – pericolele vieții într-un oraș mic, la urma urmei. De asemenea, asemănător cu „Bridgerton”, ansamblul de personaje din „Virgin River” experimentează multă nostalgie și romantism înainte de a cimenta vreo relație de dragoste adevărată.

Emily in Paris

Emily este o ambițioasă directoare de marketing în vârstă de douăzeci și ceva de ani, din Chicago. Pe neașteptate, primește jobul ideal în Paris atunci când compania la care lucra achiziționează o companie franceză de marketing pentru produse de lux, căreia Emily trebuie să-i revitalizeze strategia de marketing pentru rețelele de socializare. Noua viață pariziană a lui Emily este plină de aventuri palpitante și provocări surprinzătoare, ea străduindu-se să-și cucerească noii colegi de serviciu, să-și facă prieteni și să se bucure de întâlniri romantice.

Desigur, Parisul poate fi un pic mai cosmopolit decât Virgin River, dar ambele seriale prezintă femei care caută să își folosească abilitățile într-un mediu nou – Mel, cu abilitățile sale medicale, și Emily (Lily Collins), cu cunoștințele sale în domeniul marketingului. Ca să nu mai vorbim de faptul că, atunci când ajung în noile lor locuințe, aceste doamne devin, de asemenea, fără să știe, implicate în triunghiuri amoroase cu noii lor pretendenți.

Outlander

Să găsești o cale de a fi cu cel pe care îl iubești împotriva tuturor șanselor? Peisaje care îți taie respirația? Poate că „Outlander” se petrece la mijlocul anilor 1700 și are ca punct de plecare ținuturile înalte scoțiene, dar, la fel ca Virgin River, această poveste de dragoste epică întruchipează ideea că dragostea adevărată rezistă în timp.

Claire Randall, fosta soră medicală, se întoarce din razboi și pleaca cu soțul ei, Frank, într-o a doua lună de miere, în Iverness, Scoția. O stâncă magică o transformă într-o calatoare în timp, trezindu-se brusc într-o Scoție măcinată de luptă, în 1743. Claire este găsită de un grup de rebeli scoțieni din clanul MacKenzie unde de asemenea îl întâlnește pe Jamie Fraser, viitorul ei soț.

Along for the Ride / La drum împreună

În vara dinaintea începerii facultății, silitoarea Auden îl cunoaște pe misteriosul Eli care, în aventurile nocturne, o ajută să ducă viața fără griji după care tânjea.

Bazat pe romanul lui Sarah Dessen, filmul „Along for the Ride” începe cu Auden (Emma Pasarow), proaspăt absolventă de liceu, care ajunge cu mașina în orașul Colby, situat pe malul mării, unde, după cum îi place să spună noul ei „prieten” Eli (Belmont Cameli), nu există „străini”. Decorul este foarte asemănător cu cel din Virgin River, cu excepția faptului că poate internetul din Colby merge un pic mai repede. Dar atât Auden, cât și Mel învață să crească și să se vindece datorită noului lor mediu, deoarece Colby oferă o ambianță la fel de hrănitoare ca cea din Virgin River.

Mănâncă roagă-te iubeşte (Eat, Pray, Love)

Liz Gilbert avea tot ce îşi putea dori o femeie modernă, soţ, casă şi carieră de succes. Dar, ca multe altele, se simte rătăcită, derutată şi dornică să afle ce vrea de la viaţă. Abia divorţată şi aflată la răscruce de drumuri, Liz iese din zona ei de confort, riscând totul pentru a-şi schimba viaţa, îmbarcându-se într-o călătorie în jurul lumii, pentru a descoperi cine e cu adevărat.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton