Homepage  / Disney Plus

Vaiana (Moana) revine! Ce se știe despre noul film Disney

Vaiana (Moana) revine! Ce se știe despre noul film Disney

de Ioana Maria,

Dwayne Johnson, actorul care i-a dat viață personajului Maui, a anunțat proiectul în timpul reuniunii acționarilor Disney, scrie Hollywood Reporter.

„Aducem frumoasa poveste a Moanei pe marele ecran live-action! Maui mi-a schimbat viața (mi-e dor de tine, bunicule) și sunt onorat să mă asociez cu Disney pentru a spune povestea noastră prin intermediul muzicii și al dansului, care în esența noastră este ceea ce suntem ca popor polinezian”, a scris Johnson pe Twitter.

„Această poveste este cultura mea, iar această poveste este emblematică pentru harul și puterea războinică a poporului nostru”, a spus Johnson. „Port cu mândrie această cultură pe pielea și în sufletul meu, iar această oportunitate unică în viață de a mă reuni cu Maui, inspirată de mana și spiritul regretatului meu bunic, Marele Șef Peter Maivia, este una foarte profundă pentru mine.”

Moana s-a inspirat din miturile polineziene în timp ce spunea povestea unei tinere care nu își ascultă tatăl, șeful unei insule care se confruntă cu un dezastru ecologic iminent, și pleacă în căutarea unei relicve mistice pentru a reuni o relicvă mistică cu proprietara ei, o zeiță pe nume Te Fiti. Pe parcurs, ea îl eliberează pe Maui din închisoarea sa de pe insulă, este capturată de un crab monstruos și găsește puterea de a deveni șefa pe care tatăl ei credea că ar putea fi.

Auli‘i Cravalho, vocea Moanei/Vaiana, va fi producător executiv.

Lin-Manuel Miranda (cel care a făcut mai apoi Encanto) a avut un rol important în crearea cântecelor, lucrând cu Opetaia Foa’i și Mark Mancina. Johnson a avut una dintre melodiile care au fost cele mai bune din spectacol, „You’re Welcome”, o melodie catchy compusă de Miranda. Un alt cântec, „How Far I’ll Go”, a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun cântec original.

Filmul a fost un super succes, generând peste 665 de milioane de dolari în întreaga lume și obținând o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun film de animație, pierzând în fața colegului Disney, Zootopia.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton