Homepage  / Știri

„Venom: Să fie carnagiu” debutează răsunător, stabilind recordul perioadei de pandemie

„Venom: Să fie carnagiu” debutează răsunător, stabilind recordul perioadei de pandemie

de Andreea Hentea,

„Venom: Să fie carnagiu” / „Venom: Let There Be Carnage” (2021), continuarea filmului „Venom” (2018), cu Tom Hardy în rolul principal, al unui jurnalist transformat într-o creatură cu superputeri, s-a lansat pe 1 octombrie în Statele Unite cu enorm succes, scrie variety.com. 

Filmul în care Tom Hardy reia rolul jurnalistului Eddie Brock, transformat într-o creatură cu puteri extraordinare, una dintre cele mai complicate creaturi marca Marvel, a înscris un record de încasări pentru această perioadă de pandemie.

Lansat în Statele Unite vineri, pe 1 octombrie, filmul a încasat 90,1 milioane de dolari în primul weekend de rulare în Statele Unite, stabilind un nou record de pandemie. Acest record demonstrează, încă o dată, cât de așteptați sunt încă, de public, eroii Marvel.


Continuarea aventurilor din „Venom” este mult mai întunecată decât primul film, descriind confruntări spectaculoase ale lui Venom cu neîndurătorul Cletus Kasady / Carnage (Woody Harrelson).

Venom este un personaj Marvel separat de universul cinematografic din care fac parte filme ca „Shang-Chi și Legenda celor zece inele” / „Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings” și „Văduva neagră” / „Black Widow”, cele două producții cu încasări spectaculoase la box-office-ul intern.

Dacă va continua să aibă încasări precum cele din weekendul de debut, „Venom: Să fie carnagiu” ar putea deveni unul dintre titlurile câștigătoare ale anului 2021.

Filmul rulează doar în cinematografe, spre deosebire de cele lansate în versiune hibridă – în cinematografe și pe platformele de streaming. 

Un campion al perioadei de pandemie

„Suntem mulțumiți că răbdarea și exclusivitatea lansării în cinematografe au fost recompensate cu rezultate record”, a declarat Tom Rothman, președintele studiourilor Sony, care au produs filmul împreună cu Marvel Entertainment și cu Pascal Pictures.

„Venom: Să fie carnagiu” nu stă rău nici în cifrele care reflectă lansarea sa internațională. Filmul a încasat 13,8 milioane de dolari și din Rusia, o altă piață uriașă de film, unde a fost lansat pe 30 septembrie. Sanford Panitch, președintele Sony Pictures Entertainment Motion Picture Group, a declarat, la rândul său: „Știam că avem un film spectaculos și o bază de fani care îl așteaptă cu nerăbdare. Piața se dovedește pe măsura filmului”. 

„Venom: Să fie carnagiu” tocmai a depășit recordul înregistrat în pandemie în iulie, de către filmul „Văduva neagră”, care a încasat 80 de milioane de dolari în weekendul de debut în cinematografe. Filmul cu Scarlett Johansson în rolul principal a mai câștigat 60 de milioane de dolari în weekendul său inaugural pe platforma Disney Plus, unde a putut fi vizionat în aceeași zi cu lansarea pe marile ecrane. Celelalte campioane ale verii sunt „Shang-Chi și legenda celor zece inele” (cu încasări de 75 milioane de dolari) și continuarea „Furios și iute 9” / „Fast and Furious 9” (cu încasări de 70 de milioane de dolari).

Cine mizează pe acest gen de filme

Bilanțurile încasărilor raportează și că 62% dintre cumpărătorii de bilete pentru filmul „Venom: Să fie carnagiu” sunt bărbați și că 55% au sub 25 de ani.

„Publicul tânăr, interesat în special de filme cu supereroi, de acțiune și horror, este mai puțin descurajat de condițiile actuale de pandemie decât cinefilii mai în vârstă ori familiile care merg la cinema”, spune David A. Gross, de la compania de consultanță cinematografică Franchise Entertainment Research, adaugând: „Pentru aceste filme, lansarea exclusivă la cinema este, evident, un avantaj”. 


Deocamdată, continuarea „Venom: Să fie carnagiu” a reușit să depășească în încasări chiar filmul original, „Venom”, care a încasat 80 de milioane de dolari în primul său weekend pe ecrane, într-o epocă nedevastată de pandemie.

În ciuda recenziilor care îl desființau, filmul a încasat 213 milioane de dolari în Statele Unite și 856 milioane de dolari la nivel global. „Venom” a fost un succes imens și în China, de unde a mai obținut încă 269 de milioane de dolari. 

„Venom: Să fie carnagiu” nu are încă o dată de lansare în China, o piață crucială pentru succesul filmului, care a avut un buget de 110 milioane de dolari.

Se așteaptă ca la un moment dat să se lanseze și acolo, deși refuzul recent al lansărilor pe această piață enormă a unor filme precum „Văduva neagră” sau „Shang-Chi și legenda celor zece inele”, le-a cauzat acestor producții pagube de milioane. 

foto: Profimedia

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton