Homepage  / Vedete străine

Verdict în cazul lui Pablo Lyle! Cunoscutul actor de telenovele a fost găsit vinovat de omor

Verdict în cazul lui Pablo Lyle! Cunoscutul actor de telenovele a fost găsit vinovat de omor

de Roxana Mirea,

Pablo Lyle a fost găsit vinovat de omor prin imprudență de către un juriu din Miami, marți, 4 octombrie. Procurorul Katherine Fernández Rundle a dat o declarație în urma verdictului: „Două vieți au fost distruse de un simplu acces de furie pe șosea, o situație pe care o vedem mult prea des pe străzile noastre și pe străzile din întreaga țară".

Verdict în cazul lui Pablo Lyle: vinovat de omor prin imprudență

Un juriu l-a găsit pe actorul mexican Pablo Lyle vinovat de omucidere în cazul morții, în urma unei altercații în trafic, a cubanezului Juan Ricardo Hernandez pe o stradă din Miami, în urmă cu trei ani. Protagonistul telenovelei „Blestemul meu iubit” ar putea sta până la 15 ani după gratii. El se afla în arest la domiciliu din 2019.

Noi, juriul, constatăm următoarele, în ceea ce privește primul cap de acuzare, acuzatul este vinovat de omor prin imprudență”, a spus unul dintre jurați după ce a ajuns la un verdict după aproximativ 5 ore de deliberare.

Rudele persoanei decedate au plâns când au auzit verdictul juriului format din șase membri, după un proces de două săptămâni la tribunalul de stat din Miami-Dade, în timp ce Lyle a rămas calm, potrivit postului local WPLG 10.

În pledoaria sa finală, avocatul apărării, Philip Reizenstein, a afirmat că clientul său s-a apărat împotriva a ceea ce el a perceput ca fiind un act de agresiune din partea lui Hernandez împotriva familiei sale. La rândul său, acuzarea a considerat că lovitura lui Lyle asupra lui Hernandez, care i-a curmat viața, nu era necesară.

De ce Pablo Lyle a fost acuzat de omor

Potrivit poliției, Lyle se deplasa spre aeroportul din Miami împreună cu soția sa, Ana Araujo, și cei doi copii ai lor, într-o mașină condusă de cumnatul său, când au tăiat calea unui alt vehicul, care era condus de Hernandez. Întâmplarea a fost surprinsă de o cameră de supraveghere care îl arată pe Juan Ricardo Hernández, în vârstă de 63 de ani, ieșind din mașina sa și alergând spre vehiculul care i-a tăiat calea și lovind în geamul șoferului.

De asemenea, Pablo Lyle poate fi văzut ieșind din mașină, apropiindu-se de Hernandez, lovindu-l cu pumnul și trântindu-l la pământ. Mexicanul se întoarce apoi la mașina sa și părăsește locul faptei. Hernandez a fost dus la spital, unde a murit patru zile mai târziu din cauza traumatismelor.

Cum și-a justificat Pablo Lyle faptele în timpul procesului

După ce a fost acuzat, Lyle a încercat să se bazeze pe o lege a statului Florida care îi permite să se apere chiar și cu o forță mortală dacă se teme pentru viața sa, dar un judecător i-a respins cererea. Pe tot parcursul procesului, apărarea a susținut că actorul a vrut să își protejeze familia de ceea ce el a perceput ca o amenințare la adresa siguranței lor și că a decis să îl lovească pe Hernandez pentru că a crezut că acesta se întoarce la mașină pentru a lua o armă cu care să îi atace.

În schimb, acuzarea a indicat videoclipul ca dovadă că Hernandez nu a reprezentat un pericol pentru Lyle.

„’Te rog, nu-mi face rău’, acestea au fost ultimele cuvinte ale lui Juan Hernandez când a fost bătut de inculpat„, a declarat procurorul Rachel Morales. „Acestea au fost ultimele cuvinte ale lui Juan Hernandez, care a căzut la pământ, s-a lovit la cap și și-a pierdut viața din cauza unei decizii luate de Pablo Lyle.”

Sursa Foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton