Homepage  / HBO

Vești amestecate de la HBO: „Casa Dragonului” întârzie, Jon Snow s-ar putea să nu se întoarcă

Vești amestecate de la HBO: „Casa Dragonului” întârzie, Jon Snow s-ar putea să nu se întoarcă
6

de Mioara Tronaru,

Au trecut patru ani de la finalul, șocant și dezamăgitor pentru fani, al serialului „Urzeala tronurilor”. De-atunci au curs planuri, proiecte, idei de prequel-uri, sequel-uri, spin-off-uri, dar pe micile ecrane nu a ajuns decât povestea Casei Targaryen în „Casa Dragonului /„House of the Dragon”, care va continua la HBO cu sezonul al doilea. În schimb, veștile despre doritul serial cu Jon Snow nu sunt prea grozave.

Francesca Orsi, șefa departamentului de seriale de la HBO, a dat mai multe amănunte despre ce se mai întâmplă în universul Westeros, într-un interviu pentru Deadline.

La „Casa Dragonului” se muncește

Prequel-ul de la „Game of Thrones”, cu povestea plasată cam cu 200 de ani înainte de evenimentele din „Urzeala tronurilor” și cu o adevărată menajerie de dragoni la dispoziție, a dat lovitura încă de la început. A avut premiera la HBO pe 21 august 2022, iar la cinci zile a fost anunțat sezonul al doilea. „Adevăratul sânge al dragonilor curge prin venele prequel-ului”, scria Entertainment Weekly pe 26 august 2022, la aflarea veștii.

Dar, în ciuda entuziasmului, anul acesta nu vom avea dragoni. De fapt, așa cum a declarat Francesca Orsi în Deadline, sezonul al doilea din „House of the Dragon” se află încă în perioada de filmări, întreaga echipă fiind în Spania. Partea bună este că greva scenariștilor de la Hollywood nu afectează deloc producția. După cum a aflat Variety, scenariul a fost terminat chiar de ceva vreme, așa că showrunner-ul Ryan Condal își poate vedea liniștit de treabă.

Conform imbd.com, sezonul al doilea din „House of the Dragon” va avea 10 episoade și va ajunge pe micile ecrane în 2024. Iar Francesca Orsi promite, în Deadline, că așa ceva nu se va mai întâmpla: producția pentru sezonul al treilea va „începe mult mai repede”, fără lunile întregi de așteptare care s-au interpus între primele două sezoane.

Cât despre sezonul al patrulea, lucrurile sunt încă neclare. „Nimic nu este deocamdată stabilit, suntem încă în discuții. George R.R. Martin și Ryan Condal trebuie să se întâlnească după ce se termină greva scenariștilor. Ei stabiliseră deja înainte de grevă această discuție pentru a vedea cum o să încheie acest serial. Vom avea patru sezoane? Nu știu, din punctul meu de vedere, am putea avea mai puțin de patru sau mai mult de patru sezoane. Vom vedea”, a mai spus Francesca Orsi.

La Jon Snow, se gândește

Pe lângă toate planurile legate de „Game of Thrones”, spin-off-ul bazat pe personajul Jon Snow, interpretat de Kit Harrington, era unul dintre proiectele cele mai „savurate” de fanii celor Șapte Regate. Inclusiv actorul britanic, bântuit multă vreme de rol, era încântat să-și pună din nou pufoaica pe umeri, deși perspectivele nu erau prea roz. „În finalul serialului, îl găsim pe Jon Snow în închisoare, pregătindu-se să fie decapitat. E terminat. Faptul că e trimis în Nord este și cel mai mare cadou, și cel mai mare blestem. Se va întoarce în toate acele locuri, pline de amintiri, și va trăi gândindu-se cum a ucis-o pe Dany, cum i-a murit Ygritte în brațe. Va trăi cu toate aceste traume și asta, asta este interesant”, mărturisea Kit Harrington, preluat de nme.com.

Dar toată această dramă este încă departe de a se concretiza. Conform spunelor Francescăi Orsi, spin-off-ul centrat pe Jon Snow este încă în primele faze de dezvoltare: „Lucrăm cu autorii pentru a obține o potențială undă verde, dar în acest moment, nu, nu este cazul”.

Și nici celelalte proiecte derivate din „Game of Thrones” nu se simt prea bine. Șefa departamentului de seriale de la HBO a mai spus că niciunul dintre ele nu este în stadiul de a intra în producție. Unele dintre ele nici măcar nu au un scenariu, lucru care nu se poate oricum remedia înainte de încetarea grevei scenariștilor de la Hollywood.

983128-game-of-thrones-urzeala-tronurilor-sezonul-8-daenys-targaryen-jon-snowIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 6
Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton