Homepage  / Vedete străine

Viața dificilă pe care a avut-o Tina Turner: Abuzul domestic, problemele de sănătate și moartea fiilor ei

Viața dificilă pe care a avut-o Tina Turner: Abuzul domestic, problemele de sănătate și moartea fiilor ei
8

de Roxana Mirea,

Tina Turner a murit pe 24 mai 2023, la vârsta de 83 de ani, a anunțat reprezentantul ei prin intermediul rețelelor sociale.

Cu mare tristețe anunțăm decesul Tinei Turner”, se arată în comunicatul care însoțește o fotografie alb-negru a cântăreței. „Cu muzica ei și cu pasiunea ei nemărginită pentru viață, ea a încântat milioane de fani din întreaga lume și a inspirat vedetele de mâine. Astăzi ne luăm rămas-bun de la o prietenă dragă, care ne lasă cea mai mare operă a ei: muzica ei. Toată compasiunea noastră sufletească se îndreaptă către familia ei.”

Declarația a concluzionat: „Tina, ne vei lipsi foarte mult.”

Tina a lăsat în urmă un soț îndurerat, producătorul german Erwin Bach și pe fiii ei Michael și Ike Turner Jr., pe care i-a adoptat în timpul primei sale căsnicii cu Ike Turner.

De-a lungul anilor, Tina Turner a câștigat inimile multora ca regina rock ‘n’ roll-ului. Cu toate acestea, viața ei n-a fost deloc doar lapte și miere. Iată fiecare obstacol pe care Tina a trebuit să-l învingă de-a lungul vieții sale, scrie Page Six.

USA News – March 4, 2002Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 8

Tina Turner, victoma violenței domestice

Tina – pe numele său real Anna Mae Bullock – a devenit celebră la vârsta de 20 de ani, după ce a cântat cu Ike Turner și formația lui, Kings of Rhythm. Ike și Tina s-au căsătorit în Mexic în 1962, la doi ani după ce s-a născut primul lor fiu, Ronnie. După nuntă, artista i-a adoptat pe cei doi copii ai lui Ike, Ike Jr. și Michael, pe care el îi avea cu fosta soție Lorraine Taylor. Ike l-a adoptat și pe fiul cel mare al Tinei, Raymond Craig.

În timp ce căsnicia lor părea grozavă din exterior, cântăreața s-a confruntat ani de zile cu abuzuri fizice din partea soțului ei.

Ike & Tina TURNER 1973 RetroIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  6 / 8

Ea a fost sinceră în legătură cu abuzurile și infidelitatea pe care le-a îndurat, într-un interviu acordat în 2018 publicației Sunday Times. „A existat violență, pentru că el avea această teamă că îl voi părăsi”, a povestit ea. „Celelalte femei, pentru că eu nu-l iubeam în acest fel… celelalte femei nu erau atât de rele, dar era vorba de maltratarea constantă.”

Abuzul fizic a fost bine documentat și în filmul biografic „What’s Love Got to Do with It”, în care Angela Bassett și Laurence Fishburne i-au interpretat pe Tina și, respectiv, Ike. Tina a scăpat de această relație abuzivă când a divorțat de Ike în 1978. Ike Turner a murit în luna decembrie a anului 2007 în urma unei supradoze de droguri. Tina s-a căsătorit în anul 2013 cu Erwin Bach.

Tina Turner și Erwin Bach

Tina Turner și problemele de sănătate

În afară de relația ei tumultoasă, Tina s-a confruntat de-a lungul anilor cu mai multe probleme de sănătate, printre care sindromul de stres posttraumatic, insuficiență renală, hipertensiune arterială și cancer intestinal.

Celebra artistă a suferit, de asemenea, un accident vascular cerebral în octombrie 2013, episod pe care l-a detaliat în cartea sa de memorii din 2018, „My Love Story”.

M-am trezit brusc și eram panicată”, a scris ea. „Un fulger mi-a lovit capul și piciorul drept – cel puțin așa am simțit – și aveam o senzație ciudată în gură, ceea ce mi-a îngreunat sarcina de a-l striga pe Erwin pentru ajutor. Am bănuit că nu era bine, dar a fost mai rău decât mi-am imaginat vreodată. Aveam un atac cerebral.”

După ce a stat în spital timp de 10 zile, Tina și-a recăpătat capacitatea de a merge, menționând că „nimic din procesul de reabilitare nu a fost ușor.”

Fiul ei cel mare s-a sinucis

Pentru a înrăutăți situația, în 2018, fiul cel mare al Tinei, Raymond Craig – pe care îl avea cu Raymond Hill – a murit prin sinucidere în Los Angeles. După ce cântăreața i-a împrăștiat cenușa în largul coastei californiene, ea a spus: „Cel mai trist moment al meu ca mamă. Avea 59 de ani când a murit atât de tragic, dar va fi întotdeauna copilul meu.”

La un an de la moartea lui Raymond, Tina Turner s-a destăinuit despre viața ei „teribilă”. „Am continuat să merg mai departe”, a declarat ea pentru New York Times. „Continui să mergi înainte și speri că va veni ceva.”

Moartea fiului cel mic din cauza cancerului

În 2022, Tina a suferit o altă pierdere devastatoare după ce fiul ei, Ronnie, a murit din cauza complicațiilor provocate de cancerul de colon. Tina a deplâns moartea fiului ei pe Instagram la vremea respectivă, scriind: „Ronnie, ai părăsit lumea mult prea devreme. Îndurerată, închid ochii și mă gândesc la tine, fiul meu iubit.”

Tina Turner și Ronnie

Sursa Foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton