Homepage  / Vedete / Vedete româneşti

Victor Rebengiuc și-a anunțat retragerea din teatru. Care va fi ultimul său rol. „Nu mai merge”

Victor Rebengiuc și-a anunțat retragerea din teatru. Care va fi ultimul său rol. „Nu mai merge”

de Andra Stana,

Victor Rebengiuc, unul dintre marii actori ai României, a anunțat că se retrage de pe scena teatrului. El va juca vara aceasta ultimul rol din carieră.

Victor Rebengiuc renunță la scenă după 67 de ani

Victor Rebengiuc, în vârstă de 89 de ani, și-a informat fanii că își pregătește retragerea din viața publică. Totul se va întâmpla după ce va juca rolul tatălui în piesa cu același nume, care va avea premiera la teatrul Bulandra din București, informează Digi 24.

„Am 89 de ani, o să am peste câteva luni 90, nu mai merge! Trupul meu nu-mi mai permite, sănătatea mea e în mare suferință, e greu. M-am luptat foarte tare în repetițiile astea ca să pot juca rolul ăsta”, a spus Victor Rebengiuc.

„Sper să-l pot juca și în fața publicului de câte ori voi putea, dar nu mai vreau să mai antamez un alt rol. Gata! E ultimul rol pe care-l joc!”, a continuat actorul.

Când e premiera ultimei piese în care va juca Victor Rebengiuc

Premiera piesei „Tatăl” după dramaturgul francez Florian Zeller, în regia lui Cristi Juncu, este programată pentru seara de sâmbătă, 11 iunie, la teatrul Bulandra din București, sala „Liviu Ciulei”.

Victor Rebengiuc are o activitate de 67 de ani în teatru și film. El a jucat sute de roluri în fața publicului spectator și zeci de altele pe marile ecrane. La ora actuală, joacă la Teatrul Național din București, în „Regele moare” și în „Umbre”. În ambele, o are alături pe scenă pe soția lui, Mariana Mihuț.

Printre numeroase distincții primite în cariera se numără Ordinul Național „Steaua României” în grad de cavaler și decorația „Nihil Sine Deo” din partea regelui Mihai I, scrie libertatea.ro.

Rebengiuc schimbă prefixul pe 10 februarie 2023. Atunci va împlini 90 de ani.

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton