Homepage  / Vedete / Vedete româneşti

Virgil Ianțu, surprins cu un moment special la Alba Iulia

Virgil Ianțu, surprins cu un moment special la Alba Iulia
4

de Redactia Tvmania

Caravana „Câştigă România!” a făcut ieri primul popas la Alba Iulia, centrul principal al evenimentelor care marchează 100 de ani de la Marea Unire. Aflat aici pentru a se întâlni cu fanii, dar și pentru preselecțiile celui de-al patrulea sezon „Câştigă România!”, concursul de cultură generală difuzat de TVR 2, Virgil Ianțu a fost vineri, 5 octombrie, invitatul special al Gărzii Apulum în spectacolul săptămânal de reconstituire istorică din fața Porții a IV-a a Cetății Alba Carolina.

În fața a sute de persoane, turiști, dar și localnici, Virgil Ianțu a vorbit despre emoțiile sale în Cetatea–simbol a Marii Uniri și i-a invitat pe cei prezenți să se înscrie la preselecțiile „Câștigă România!”. „Încercați să vă imaginați ce au simțit românii acum 100 de ani când s-au adunat aici”, a spus gazda concursului de cultură generală.

Membrii legiunii a XIII-a Gemina, alături de care vedeta TVR a filmat pentru PROMO „Câştigă România!”, i-au pregătit și câteva surprize. Pe lângă momentele de inspirație antică din spectacol, cu prezentări și demonstrații militare cu legiunea a XIII-a Gemina și Lupii Apoulonului, Virgil Ianțu a fost provocat să tragă cu arcul. Mai mult, frumoasele dansatoare din Magna Nemesis au susținut un moment coregrafic special, „Dansul lui Domitian”, cu ocazia prezenței lui Virgil Ianțu la spectacol.

Printre cei aflați la spectacolul de la Alba Iulia s-au numărat și elevii unei școli din București. Copiii, aflați în excursie, l-au recunoscut pe Virgil Ianțu și nu au ratat ocazia să facă poze alături de el și îi ceară autografe. 

 

VI copii.jpgIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 4

Unică în Transilvania, Clădirea Museikon a găzduit sâmbătă, 6 octombrie, preselecţiile „Câştigă România!”.  Zeci de persone care au prins gustul competiției de cultură generală au trecut pragul clădirii monument istoric, cu vestigii din secolele IV, XII, XVI și XVII, proaspăt restaurată, reabilitată și refuncționalizată. Fie că au venit din orașele Alba Iulia, Cisnădie, Târgu Mureș sau Brașov, 90 la sută dintre cei care s-au înscris au rezolvat testele la preselecții.
Nu au lipsit nici membrii ai Gărzii Apulum, convinși de Virgil Ianțu să participle, dar și un profesor de istorie din Lancrăm, satul natal al poetului Lucian Blaga.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton