Homepage  / Filme Online / Netflix

Recomandare Netflix. Tot ce trebuie să știi despre „Vivo”, noua animație Sony Pictures Animation

Recomandare Netflix. Tot ce trebuie să știi despre „Vivo”, noua animație Sony Pictures Animation

de Redactia Tvmania

Netflix și Sony Pictures Animation prezintă „Vivo”, o aventură muzicală animată ilustrată muzical de Lin-Manuel Miranda, câștigător al premiilor Tony, Grammy și Pulitzer. „Vivo” a avut premiera vineri, 6 august 2021.

Povestea „Vivo”

Vivo (voce: Lin-Manuel Miranda) este un kinkaju, un animăluț care trăiește în pădurile tropicale, care s-a rătăcit prin Havana, de unde a fost cules de pe stradă și adoptat de bătrânul muzician ambulant Andrés (voce: Juan de Marcos González de la Buena Vista Social Club). De când au devenit prieteni, în ciuda faptului că nu vorbesc aceeași limbă, cei doi sunt nedespărțiți, se înțeleg prin limbajul universal al muzicii și fac o echipă perfectă care însuflețește în fiecare zi piața cu spectacolul lor muzical.

Rutina lor este spartă de apariția unei scrisori: celebra Marta Sandoval (voce: Gloria Estefan) îl invită pe Andrés, vechiul ei partener, la concertul ei de adio de la Miami. Andrés este mai mult decât încântat de oportunitatea de a se reîntâlni cu vechea lui dragoste, pentru care a și compus la tinerețe un cântec pe care nu a mai reușit să i-l dea niciodată, în schimb Vivo este neliniștit.

Dar pregătirile pentru plecare se termină tragic: bătrânul Andrés moare, iar micul kinkaju crede că ultimul lucru pe care-l poate face pentru prietenul lui este să-i ducă melodia compusă de el Martei Sandoval, în Miami. Lucru greu de făcut, dar va avea parte de un ajutor neașteptat din partea nepoatei lui Andrés, adolescenta Gabi (voce: Ynairaly Simo), care are propria ei relație cu muzica.

Din distribuție, mai fac parte: Zoe Saldaña – în rolul Rosei, mama lui Gabi, Michael Rooker în rolul unui piton ticălos din Everglades, pe nume Lutador, Brian Tyree Henry și Nicole Byer în rolul unei perechi de lopătari îndrăgostiți, dar fără noroc, și Katie Lowes, Olivia Trujillo și Lidya Jewett în rolul unor cercetașe bine intenționate, dar prea zeloase.

VIVO
VIVO

„Vivo” – Un muzical animat

Filmul include cântece noi și originale, semnate de Lin-Manuel Miranda, care aparțin mai multor stiluri și reprezintă și o declarație de dragoste la adresa muzicii cubaneze. Miranda a fost influențat de personalități ale muzicii precum Celia Cruz, Tito Puente și Buena Vista Social Club. Iar faptul că liderul trupei Buena Vista Social Club, Juan de Marcos González, a acceptat să interpreteze rolul lui Andrés a reprezentat un adevărat miracol pentru film, dar și o bucurie extraordinară pentru cineaștii implicați, mai ales pentru Miranda.

VIVO
VIVO

Din culise „Vivo”

În film, oamenii nu înțeleg ce spune Vivo, motiv pentru care echipa de producție a creat pentru el un anumit sunet de animal. Designerul de sunet Randy Thom a propus variantele inițiale ale modurilor în care personajul și-ar putea folosi „vocea” de animal pentru a-și exprima emoțiile, de exemplu atunci când este trist, furios, derutat sau speriat.

Stilul degajat și plin de eleganță al lui Vivo a fost inspirat de imaginea gentlemanului distins și sofisticat din vechiul oraș Havana, dar și de vedete ale epocii de aur a cinematografiei, precum Gene Kelly și Frank Sinatra.

Quiara Alegría Hudes, care a colaborat la crearea scenariului, a declarat că personajul Gabi este inspirat de sora ei care este cu 13 ani mai tânără.

Designerul Joe Moshier a urmărit timp de multe ore diverse interpretări ale unor mari cântăreți cubanezi pentru a crea înfățișarea cea mai potrivită pentru Andrés și Marta.

„M-am inspirat mult din imaginea Celiei Cruz. Am vrut ca Marta să aibă acel aer neostentativ de încredere în sine, dar să pară, în același timp, caldă și deschisă. Vestimentația ei, atât în cazul versiunii din tinerețe, cât și în cazul celei de divă ajunsă la maturitate, a fost inspirată de imagini ale unor cântărețe reale pe care le-am văzut pe străzile din Havana”.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton