Homepage  / Știri / Televiziune

Noi detalii despre volumul al nouălea din „Outlander”

Noi detalii despre volumul al nouălea din „Outlander”

de Redactia Tvmania

Prolifica scriitoare Diana Gabaldon a confirmat recent titlul și intriga celui de-al nouălea roman din seria literară Outlander. Acesta a inspirat nu mai puțin celebrul serial Străina, ale cărui prime cinci sezoane sunt disponibile pe Netflix și al cărui sezon șase tocmai se filmează în Scoția. Noul volum, mult-așteptat de fani, se intitulează „Go Tell the Bees That I Am Gone”, scrie britishperioddramas.com. 

 

Chiar dacă o fractură la umăr a întrerupt-o din scris anul trecut, prolifica autoare americană nu poate fi oprită așa de ușor. Diana Gabaldon a confirmat oficial, în sfârșit, titlul și intriga următorului roman, al nouălea, din seria literară „Outlander”. Acesta se intitulează „Go Tell the Bees That I Am Gone” și are lansarea programată la sfârșitul lunii noiembrie. 

 

 

Sinopsis „Outlander”: Jamie și Claire sunt din nou în pericol

Cartea îi urmărește pe Jamie Fraser și pe Claire Randall în toiul agitației produse de Războiul de independență din America, iar acesta tinde să le distrugă liniștea pentru totdeauna. „După ce au avut nevoie de două decenii ca să se regăsească, după ravagiile bătăliei din 1746, Jamie și Claire sunt acum într-un pericol asemănător, din cauza războiului”, ne informează sinopsisul noului volum, pe care fanii îl pot pre-comanda online.  

 

Acțiunea se petrece în 1779, când Jamie și Claire se întâlnesc în cele din urmă cu fiica lor, Brianna, cu soțul ei, Roger, și copiii lor, un vis considerat până atunci imposibil. Pe eroi îi mai așteaptă însă multe încercări teribile. În Carolina de Nord, unde trăiesc acum, efectele războiului sunt puternic resimțite. Tensiunile din colonii sunt mari, iar spiritele localnicilor sunt suficient de încinse pentru a se dezlănțui iadul. Jamie își dă seama că nu va trece mult până când războiul îi va bate iar la ușă. 

 

În aceste condiții, călătoria în timp nu mai pare deloc o idee salvatoare. Romanul ne mai dezvăluie temerile care îi încearcă pe Brianna și pe Roger. Aceștia sunt îngrijorați că pericolele care i-au alungat din secolul al XX-lea i-ar putea ajunge din urmă și se întreabă dacă noile amenințări de la 1779 (boala, foametea și războiul iminent) pot însemna o viață mai sigură. Acum, ni se spune, când familia e, în sfârșit, adunată, Jamie, Claire și ceilalți riscă totul mai mult ca oricând. 

 

Publicarea noului volum „Go Tell the Bees That I Am Gone” marchează a 30-a aniversare a primului roman al Dianei Gabaldon din seria „Outlander”, „Călătoarea”, care a apărut în 1991. 

 

Cât despre serialul „Străina”, următorul său sezon, al șaselea, se filmează chiar acum în Scoția și este inspirat de cea de-a șasea carte a Dianei Gabaldon, „Prin zăpadă și cenușă”. Pregătirile pentru filmări începuseră încă din martie 2020, dar au fost oprite de pandemie. Fanii, care vorbeau deja despre „Droughtlander” (o „secetă” cauzată de suspendarea filmărilor) se pot bucura acum, pentru că filmările pentru cele douăsprezece episoade noi au început în luna ianuarie a acestui an. Premiera sezonului al șaselea este programată de rețeaua Starz pentru sfârșitul acestui an sau, cel târziu, pentru începutul anului 2022. 

 

Încă din decembrie 2020, Sam Heughan, interpretul lui Jamie Fraser, postase pe Twitter câteva detalii de culise care arătau că departamentul de costume e în fierbere, pregătindu-se pentru filmările la sezonul al șaselea. El scria atunci: „Pregătim totul, îmbrăcăm oamenii, ne ocupăm de lucrurile esențiale și abia așteptăm să vă arătăm ce v-am pregătit în sezonul șase. Aș putea purta chiar o pălărie nouă, vom vedea”. 

Cât despre sezonul al șaptelea, fanii știu deja că acesta a primit oficial undă verde de la Starz, așa că așteptările sunt foarte mari.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton