Homepage  / Seriale / Seriale americane

Vulcanul Racoș transformat în platou de filmare pentru seria „Django”. Detalii inedite despre cea mai mare producție TV filmată în România

Vulcanul Racoș transformat în platou de filmare pentru seria „Django”. Detalii inedite despre cea mai mare producție TV filmată în România

de Redactia Tvmania

Zona rurală a Brașovului, Bucureștiul și zona Dunării se vor transforma în platouri de filmare pentru seria „Django”. Producția este o reinterpretare în limba engleză a clasicului western din 1966 de Sergio Corbucci - acelaşi western care l-a inspirat şi pe Tarantino când a făcut Django Unchained.

Seria va avea 10 episoade, care se vor filma integral în România. Producția va fi transmisă de posturi TV și platforme de streaming internaționale, însă echipa de producție nu a dezvăluit încă unde vom putea urmări „Django”.  

 

Amplasat în Vestul sălbatic al anilor 1860 și 70, proiectul marchează una dintre cele mai mari producții europene de ultimă generație din 2021

Potrivit Variety, seria „Django” este susținută de guvernul român, iar filmările vor avea o durată de peste 6 luni.

Toate cele 10 episoade vor fi filmate în întregime în țara noastră. Aceasta este cea mai mare producție de televiziune din toate timpurile realizată în România și una dintre cele mai mari producții internaționale de film după „Cold Mountain”, care a fost filmată și în România.

Mai mult, „Django” este o producție impresionantă a cărei echipă internațională cuprinde peste 300 de tehnicieni și artiști români și europeni, în prezent în orașul Brașov, în jurul căruia se desfășoară în prezent filmările.

În satul Racos de lângă Brașov, echipa a construit peisajul impresionant al Noului Babilon. Decorul, imaginat de scenograful Paki Meduri și construit de echipa filmului din lemn și materiale arhaice, folosește metode de acum peste 150 de ani, cu atenție la detalii și grijă. Decorul reconstituie cu exactitate stilul epocii occidentale americane, care prezintă o locație fabuloasă care amintește de faimosul Grand Canyon din Arizona.

Vulcanul Racoș este o rezervație naturală aflată la 250 km de București și zona va fi închisă pentru turiști până în 2022. Conform Libertatea, chiar dacă unii turiști au fost supărați că nu mai pot vizita vulcanul, localnicii sunt bucuroși de contractul realizat pentru închirierea vulcanului, pe timpul filmarilor serialului Django, întrucât asociația locală beneficiază de suma integrală a înțelegerii. Ei îi îndeamnă pe vizitatori să vadă celelalte obiective din zonă: Lacul de smarald, Coloanele de bazalt și castelul Bethlen.

 

Cine face parte din distribuția serialului „Djago”

Conform KFTV, din distribuție va face parte actorul belgian Matthias Schoenaerts, cunoscut pentru rolurile sale în „Rust and Bone” , “The Mustang” și  „The Danish Girl”, iar actriţa suedeză Noomi Rapace va fi şi ea cap de afiş.

„Am fost extrem de atrasă de acest proiect, deoarece prezintă personaje feminine extrem de puternice și oferă o reevaluare provocatoare a gândirii masculinității în genul western. Este o poveste universală cu un fir narativ care celebrează diversitatea și minoritățile. Sunt sigură ca Django va intriga și captiva telespectatorii din întreaga lume,” a spus Comencini pentru KFTV.

În rolul lui John Ellis este actorul britanic Nicholas Pinnock (foto sus), iar rolul principal feminin, Sarah, fiica lui Django, este interpretat de tânăra actriţă germană Lisa Vicari, care a mai jucat în serialul german „Dark” de pe Netflix.

România și-a redeschis brațele pentru producțiile internaționale, inclusiv a opta parte a seriei “Around the World in 80 Days” cu David Tenant în rolul lui Phileas Fogg, care se filmează în țară din Noiembrie. De asemenea, România a fost prima țară care a anunțat luna trecută că cei care au primit ambele doze ale vaccinului impotriva virusului Covid-19, pot călatori fără să stea în carantină la sosirea în țară.

„Django” este regizat de Francesca Comencini, care va fi și directorul artistic al serialului. Seria din 10 părți a fost scrisă de  „Gomorrah” Leonardo Fasoli și Maddalena Ravagli.

Seria este o producție a CANAL + și Sky Studios, cu ajutorul Cattleya (Italia), Atlantique Productions (Franța), Odeon Fiction, StudioCanal și Frame Film (România).

 

Articol scris de  Andra – Emilia Roșculeț

 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton