Homepage  / Știri

Warner Bros, Disney și Sony suspendă lansarea noilor lor filmelor în Rusia. Cum își explică decizia

Warner Bros, Disney și Sony suspendă lansarea noilor lor filmelor în Rusia. Cum își explică decizia

de Andra Stana,

Warner Bros, Disney și Sony au oprit lansarea filmelor noi din portofoliul lor în cinematografele rusești, după invazia Ucrainei, informează bbc.com.

Acest lucru se traduce prin faptul că lansările de filme importante, precum „The Batman”, „Turning Red” și „Morbius”, nu vor avea loc în Rusia, cu toate că fuseseră deja programate. Decizia giganților de divertisment vine la scurt timp după ce guvernele din întreaga lume au anunțat sancțiuni împotriva Moscovei.

Vă reamintim că, în ultimele zile, corporațiile globale, inclusiv producătorii de mașini și giganții energetici, au tăiat relațiile de afaceri cu Rusia.

„The Batman” ar fi trebuit să fie lansat vineri în cinematografele din Rusia

Filmul de succes al Warner Bros, „The Batman”, urma să fie lansat vineri în Rusia.

„În lumina crizei umanitare din Ucraina, WarnerMedia întrerupe lansarea lungmetrajului „The Batman” în Rusia”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

Între timp, Disney a amânat lansarea în Rusia a filmului de animație Pixar, „Turning Red”. „Având în vedere invazia Ucrainei și tragica criză umanitară, întrerupem lansarea în cinematografele din Rusia”, a spus Disney într-un comunicat.

Gigantul de divertisment a adăugat că va colabora cu organizațiile sale neguvernamentale pentru a oferi „ajutor urgent și alte asistențe umanitare refugiaților”.

„Morbius”, produs de Sony, oprit de la lansarea în Rusia

De asemenea, Sony a oprit lansarea adaptării sale Marvel „Morbius” în țara condusă de Vladimir Putin.

„Având în vedere acțiunea militară în desfășurare din Ucraina și incertitudinea rezultată, precum și criza umanitară care se desfășoară în acea regiune, vom întrerupe lansările în cinematografe planificate în Rusia”, a declarat un purtător de cuvânt pentru BBC.

„Gândurile și rugăciunile noastre se îndreaptă către toți cei care au fost afectați și sperăm că această criză se va rezolva rapid”, au adăugat aceștia.

Netflix nu va respecta noile reguli impuse de Moscova

Între timp, Netflix a confirmat că platforma nu va respecta noile reguli rusești. Acestea implicau faptul că platforma de streaming ar fi trebuit să difuzeze canale susținute de stat.

„Având în vedere situația actuală, nu avem de gând să adăugăm aceste canale la serviciul nostru”, a spus un purtător de cuvânt al Netflix, citat de BBC.

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton