Homepage  / Cinema

Wes Anderson a povestit la Cannes despre cum și-a găsit inspirația pentru noul său film, „Asteroid City”

Wes Anderson a povestit la Cannes despre cum și-a găsit inspirația pentru noul său film, „Asteroid City”
6

de Andreea Hentea,

Sosit pe covorul roșu al Festivalului internațional de film de la Cannes cu aproape toată distribuția răsunătoare a filmului „Asteroid City”, regizorul Wes Anderson a povestit cum a fost inspirat de pandemie pentru povestea din film, ai cărui eroi sunt blocați în deșert, în anii ‘50 și cum echipa s-a legat și mai tare în carantină, scrie indiewire.com.

Wes Anderson a venit la Cannes pentru premiera mondială a filmului „Asteroid City”, care a avut loc pe 23 mai, însoțit de aproape toată distribuția doldora de vedete. Alături de regizor, i-am văzut pe covorul roșu pe Scarlett Johansson, Tom Hanks, Rita Wilson, Jason Schwartzman, Bryan Cranston, Maya Hawke, Steve Carell, Adrien Brody, Jeffrey Wright și Fisher Stevens. În afară de vedetele sosite pe Croazetă, distribuția mai numără alte nume mari, precum Margot Robbie, Tilda Swinton, Ed Norton, Liev Schreiber și Jeff Goldblum.

„Mi-a plăcut că în carantină am format o adevărată trupă, am stat mereu împreună la o masă lungă și am luat cina”, a declarat Wes Anderson la Cannes. Cineastul chiar a mulțumit destinului său norocos pentru că protocoalele COVID s-au suprapus cu producția filmului „Asteroid City”, declarând că „pandemia a inspirat povestea din film, ai cărui eroi sunt blocați în deșert, în anii ‘50”.

„În perioada intensă a pandemiei, am stat și am scris scenariul. Nu cred că ar fi existat o carantină în poveste dacă nu am fi experimentat-o pe pielea noastră”, a spus Anderson, care a adăugat: „Nu a fost intenționat. Scrisul este însă partea cea mai improvizată a întregului proces”.

Filmul „Asteroid City” a fost filmat între lunile august și octombrie 2021.

Un oraș cum numai Anderson poate construi

Acțiunea filmului „Asteroid City” este plasată într-un oraș fictiv din deșertul american, în anul 1955, în timpul convenției Junior Stargazer. Studenții din întreaga țară și părinții lor călătoresc acolo pentru întreceri academice, relaxare, amuzament, idile și multe altele. Regizorul Wes Anderson a scris scenariul împreună cu Roman Coppola, cu care a colaborat și la „The French Dispatch”, „Insula câinilor” / „Isle of Dogs”, „Aventuri sub clar de lună” / „Moonrise Kingdom” și „Un tren numit Darjeeling” / „The Darjeeling Limited”.

Criticul David Ehrlich de la publicația IndieWire a caracterizat „Asteroid City” drept „cea mai reușită poveste a lui Anderson de la «Hotel Grand Budapest» / «The Grand Budapest Hotel»” și a remarcat că orașul din centrul filmului este „o destinație la fel de vibrantă și elaborată precum toate cele concepute vreodată de Anderson”. Criticul a mai apreciat că „Este poate cel mai radical lucru care s-a întâmplat vreodată într-unul dintre filmele sale, genul de moment transformator la care inteligența artificială nu ar putea niciodată să viseze, indiferent de câte date a ingerat, ceea ce trimite «Asteroid City» într-o nouă direcție cosmică. Dacă până acum am avut doar filme impecabile ale lui Wes Anderson, filmul de față a devenit, dintr-o dată, un unicat”.

După proiecția sa în premieră mondială de la Cannes, „Asteroid City” a fost ovaționat în picioare, timp de șase minute și jumătate.

Filmul se va lansa în cinematografe în luna iunie, dar nu știm, deocamdată, dacă va rula și în România.

Asteroid City premiere at the 2023 Cannes Film FestivalIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 6
Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton