Homepage  / Știri

Wolfgang Petersen, regizorul filmelor „Air Force One” și „Troia”, a murit la 81 de ani

Wolfgang Petersen, regizorul filmelor „Air Force One” și „Troia”, a murit la 81 de ani

de Andra Stana,

Regizorul german Wolfgang Petersen a murit la vârsta de 81 de ani. Anunțul a fost făcut de purtătorul său de cuvânt, Michelle Bega. Aceasta a confirmat faptul că cineastul a pierdut lupta cu o boală nemiloasă.

Wolfgang Petersen, regizorul nominalizat la Oscar pentru „Das Boot”, a murit la 81 de ani

Regizorul german Wolfgang Petersen a murit vineri, la locuința sa din Los Angeles, după o luptă cu cancerul pancreatic, a declarat reprezentantul său, Michelle Bega. Petersen a decedat în brațele soției sale, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Regizorul „Das Boot”, unul dintre cele mai bune filme de război din toate timpurile, a murit la vârsta de 81 de ani, scrie standard.co.uk.

Wolfgang Petersen a primit, în 1983, șase nominalizări la Oscar pentru „Das Boot”, un film epic despre submarine din Al Doilea Război Mondial.

A devenit rapid unul dintre cei mai solicitați regizori de filme de acțiune de studio, complexe din punct de vedere tehnic și cu vedete – o serie de filme care a inclus The Perfect Storm (2000), Air Force One (1997), Outbreak (1995), In the Line of Fire (1993), Shattered (1991) – pe care l-a și scris – Troy (2004) și Poseidon (2006), scriu cei de la deadline.com.

De asemenea, Petersen a regizat filmul SF din 1985, „Enemy Mine”, cu decor spațial, și a regizat și co-scris filmul fantastic „The NeverEnding Story” din 1984.

Ce mesaje au transmis colegii lui Wolgang Petersen

Wolgang Petersen a fost apreciat de colegii săi și admirat de majoritatea actorilor cu care a lucrat, printre care Clint Eastwood, Harrison Ford, George Clooney, Brad Pitt, Rene Russo, Glenn Close, Mark Wahlberg, Dustin Hoffman, Morgan Freeman și Diane Lane.

Faptul că am lucrat alături de Wolfgang la „Air Force One” rămâne o amintire specială„, a declarat Glenn Close într-un comunicat transmis marți. „Chiar dacă scenariul a fost palpitant și incredibil de intens, îmi amintesc multe râsete. (…) Îmi amintesc de un om plin de joie de vivre, care făcea ceea ce îi plăcea cel mai mult să facă.„, a continuat actrița.

Petersen a fost căsătorit prima dată cu actrița germană Ursula Sieg. Când au divorțat în 1978, acesta s-a recăsătorit cu Maria-Antoinette Borgel, o supervizoare de scenarii și asistentă de regie germană. În urma sa rămân soția Borgel, fiul Daniel Petersen și doi nepoți.

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton