Homepage  / Vedete / Vedete străine

Woody Harrelson şi Justin Theroux, protagoniştii in noua productie HBO, mini-seria „The White House Plumbers”

Woody Harrelson şi Justin Theroux, protagoniştii in noua productie HBO, mini-seria „The White House Plumbers”

de Redactia Tvmania

Woody Harrelson și Justin Theroux revin la HBO într-o serie despre scandalul Watergate.

Perechea va juca și produce „The White House Plumbers”, a cărei acțiune se centrează pe E. Howard Hunt (Harrelson) și G. Gordon Liddy (Theroux), cei care au planificat afacerea Watergate care, în cele din urmă, a dus la demisia lui Richard Nixon.

Seria de cinci episoade vine de la scenariștii serialului „Veep” și spune povestea adevărată a modului în care sabotorii politici ai lui Nixon și maestrii Watergate au răsturnat accidental președinția pe care încercau cu zel să o protejeze. Spectacolul se bazează parțial pe înregistrări publice din acea perioada și pe cartea Integrity de Egil „Bud” Krogh și Matthew Krogh.

Serialul marchează întoarcerea in televiziune atât pentru Harrelson, care a jucat în primul sezon al serialului „True Detective”, cât și pentru Theroux, care a făcut parte din distribuția „The Leftovers”. Cei doi au fost colegi și în „Live in Front of a Studio Audience”, produs de ABC, Justin Theroux fiind producător executiv, iar Woody Harrelson dându-i viață lui Archie Bunker într-o re-creare a unui episod  „All in the Family”.


Povestea este centrată pe unitatea clandestină creată de administraţia Nixon, adesea numită grupul „The White House Plumbers” (Instalatorii de la Casa Albă). Mini-seria se axează în special pe E. Howard Hunt şi G. Gordon Liddy, responsabili cu coordonarea operaţiunii. Pe 17 iunie 1972, după arestarea a cinci dintre oamenii lor, Howard Hunt şi Gordon Liddy au fost arestaţi şi condamnaţi la închisoare. Tentativele lui Richard Nixon de a obstrucţiona ancheta au dus la procedura parlamentară de destituire a preşedintelui american. Nixon a ales să demisioneze în august 1974, înainte de finalizarea procedurii.

Scandalul Watergate a stat la baza mai multor filme de televiziune şi lungmetraje, cel mai cunoscut dintre ele fiind „Toţi oamenii preşedintelui” in 1976, de Alan Pakula, cu Robert Redford și Dustin Hoffman, film recompensat cu patru premii Oscar.

Text scris de Alexandra Dorobanțu

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton