Homepage  / Filme Online / SkyShowtime

Yellowstone, sezonul 5, partea 2. Când vom vedea finalul serialului cu Kevin Costner. Data de lansare, distribuție

Yellowstone, sezonul 5, partea 2. Când vom vedea finalul serialului cu Kevin Costner. Data de lansare, distribuție

de Andreea Hentea,

După ce chiar vedeta sa, Kevin Costner, a avut unele dispute legate de programare, dar și pe fondul grevelor în curs ale actorilor și scenariștilor, a doua jumătate a sezonului cinci din aclamatul serial „Yellowstone” (difuzat în România de SkyShowtime) rămâne în așteptare. Ce știm despre proiect.

Ajuns la al cincilea sezon în toamna trecută (din care s-au difuzat doar primele opt episoade), serialul „Yellowstone” îl are în centru pe fermierul John Dutton (Kevin Costner), posesorul unor proprietăți vaste, împreună cu răzvrătita sa familie.

Prima parte a sezonului cinci lăsase familia Dutton într-o situație încordată, scrie hollywoodreporter.com. Jamie Dutton (Wes Bentley) le aruncase mănușa atât surorii lui, Beth (Kelly Reilly), cât și tatălui său, John (Kevin Costner), iar fanii s-au întrebat atunci dacă Jamie o va ucide pe Beth, dacă John îl va ucide mai întâi pe Jamie și cine va câștiga din tot acest război.

Filmul lui Kevin Costner a schimbat totul

În plin conflict al eroilor s-a schimbat și soarta producției. O dispută de programare cu Kevin Costner (care filma în paralel, ca regizor, scenarist și interpret al rolului principal, drama western „Horizon”) a dus la o întârziere de câteva luni. Apoi, după ce distribuția și echipa erau gata să reia filmările în martie, iar data premierei fusese stabilită pentru vară, totul a fost anulat.

La începutul lunii mai s-a anunțat că „Yellowstone” revine în producție și că episoadele rămase (șase la număr), care vor fi lansate în noiembrie, vor marca finalul serialului, care are deja două spin-off-uri, „1923” și „1883” (difuzate tot de SkyShowtime). Un nou anunț le-a transmis apoi fanilor că a doua parte a sezonului cinci îl va aduce pe Matthew McConaughey în distribuție și se va lansa în decembrie.

Anunțul a venit însă la doar câteva zile după începutul grevei scenariștilor, pe 2 mai, iar din 13 iulie este în plină desfășurare greva actorilor, prin urmare serialele de la Hollywood produse în SUA – deci și „Yellowstone” – au luat pauză.

Când va fi difuzat, totuși, finalul

Conform estimărilor, ultimele episoade vor veni abia în 2024. „Yellowstone” nu apucase să înceapă producția înainte de declanșarea grevelor, iar noile episoade nu erau finalizate de creatorul Taylor Sheridan, așa că scenele nu s-au putut filma din aprilie până în octombrie, ca de obicei, pentru a evita filmările în aer liber în iernile înzăpezite din Montana. Dacă grevele nu se vor termina în curând, iarna ar putea întârzia și mai mult încheierea sezonului cinci.

În luna iunie, Taylor Sheridan a declarat într-un interviu pentru Hollywood Reporter: „Kevin Costner a vrut să se concentreze pe filmul pe care îl face, «Horizon», care pare să fie o mare prioritate pentru el și căruia vrea să-i acorde toată atenția. Sper că filmul merită și că este unul bun”.

Totuși, unul dintre membrii echipei a povestit că au existat discuții pentru a-l convinge pe Costner să filmeze câteva scene de final pentru personajul său. Taylor Sheridan a sugerat, pe de altă parte, că John Dutton nu va mai apărea în nicio scenă până la încheierea serialului, dar a recunoscut: „Sunt dezamăgit. Situația asta trunchiază modul în care personajul lui încheie povestea. Nu îl schimbă, dar îl trunchiază”.

Am putea vedea mai mult de șase episoade

Distribuția oficială pentru restul sezonului încă nu a fost anunțată, iar numărul oficial de episoade nu a fost dezvăluit. Sheridan, care a declarat că nu mai scrie nimic deocamdată, din solidaritate cu scenariștii aflați în grevă, a sugerat că ar putea scrie mai mult decât cele șase episoade planificate (inițial, sezonul cinci avea paisprezece episoade – n.r.). „Dacă voi considera că sunt necesare zece episoade pentru a încheia, vor fi zece. Povestea va fi atât de lungă cât va fi necesar”, a spus el.

De-a lungul timpului, „Yellowstone” a avut o distribuție extinsă, cu care fanii s-au familiarizat și pe care au îndrăgit-o.

„Suntem într-un punct în care orice e posibil pentru familia Dutton. Situația este atât de fierbinte acum, încât totul ar putea sări în aer. Știu însă că Taylor mă surprinde întotdeauna cu virajele lui și cu direcția pe care pune povestea. Cu tensiunea și pericolul din ultimele momente, ar putea ori să dispară toți, ori să supraviețuiască doar unul”, a spus Wes Bentley, interpretul lui Jamie Dutton.

S-a mai estimat și că plecarea lui John Dutton din poveste ar putea lăsa loc pentru evidențierea altor personaje, precum Kayce (Luke Grimes) și Monica (Kelsey Asbille), politicianul Thomas Rainwater (Gil Birmingham) și mâna lui dreaptă, Mo (Mo Brings Plenty), Rip Wheeler (Cole Hauser), cowboy-ii din subordinea lui Dutton, dar și personaje mai noi, precum antagonistele jucate de Dawn Olivieri și Piper Perabo.

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton