Homepage  / Filme Online / Netflix

„Zgomotul alb”, film Netflix. Tot ce trebuie să știi despre filmul cu Adam Driver și Don Cheadle. Trailer, poveste

„Zgomotul alb”, film Netflix. Tot ce trebuie să știi despre filmul cu Adam Driver și Don Cheadle. Trailer, poveste
8

de Andreea Hentea,

Disponibil din 30 decembrie la Netflix, noul film „Zgomotul alb”, regizat de Noah Baumbach, cu Adam Driver, Greta Gerwig și Don Cheadle în rolurile principale, contorizează cu umor anxietățile contemporane, care îi chinuie și pe eroii poveștii. Un film elogiat de critici și premiat recent la Veneția.

„White Noise” / „Zgomotul alb” s-a lansat pe Netflix

Noul film regizat de Noah Baumbach (nominalizat la două Oscaruri pentru regia și scenariul filmului „Poveste despre căsnicie” și la încă unul pentru „Părinți și copii”) este ecranizarea romanului omonim al marelui scriitor american Don DeLillo.

Eroul său, Jack Gladney (Adam Driver), șef de catedră la un colegiu american, se confruntă cu un șir nesfârșit de anxietăți generate de modul de viață contemporan, care se manifestă în mintea lui ca un șir nesfârșit de „zgomote albe”.

De la mass-media și sloganuri publicitare enervante la teorii ale conspirației, frica de Covid, schimbări climatice, nesiguranța jobului, îmbătrânire și spaimă de moarte, totul se perindă în mintea protagonistului ca o succesiune insuportabilă de angoase.

Romanul lui Don DeLillo a fost caracterizat de Daily Telegraph ca „o carte extraordinar de amuzantă despre un subiect serios, care combină fără niciun efort comedia socială, calamitatea, ficțiunea și filosofia”. Filmul regizat de Noah Baumbach a fost premiat anul acesta la Festivalul de la Veneția. El s-a aflat și în competiția pentru Leul de aur.

Nonconformistul regizor a declarat pentru Variety că „Reputația de roman inadaptabil a cărții lui DeLillo nu l-a speriat deloc” și că această primă ecranizare la care a lucrat a fost pentru el „o modalitate de a exprima ceea ce simte în legătură cu lumea de azi”.

„M-am simțit ca și cum aș fi primit un cadou”, a mai adăugat cineastul.

WHITE NOISEIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 8

Adam Driver, din nou sub reflectoare

Adam Driver, aflat mereu în atenție în ultimii ani datorită interpretărilor memorabile din „Ultimul duel”, „Casa Gucci”, „Annette”, „Poveste despre căsnicie” și „Agent provoKkKator”, dar și popularului rol Kylo Ren din seria „Războiul stelelor”, a fost nominalizat recent la Globul de Aur pentru cea mai bună interpretare la categoria muzical / comedie pentru modul în care îl construiește pe Jack Gladney, intelectualul care vede provocări la tot pasul.

Considerat de Martin Scorsese drept „unul dintre cei mai buni, dacă nu cel mai bun, actor al generației sale”, Adam Driver ne livrează aici un erou plin de contraste, cu burtă și început de chelie, care strălucește la teorie, dar nu e capabil să acționeze atunci când un dezastru real îi amenință familia.

Trailer White Noise / Zgomotul alb

Sursa foto: Netflix

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton