Homepage  / Vedete străine

Ziua în care James Cameron l-a salvat pe tatăl lui Guillermo Del Toro

Ziua în care James Cameron l-a salvat pe tatăl lui Guillermo Del Toro

de Mioara Tronaru,

S-a întâmplat în 1997, pe vremea când Guillermo Del Toro se chinuia cu producția la „Mimic”, iar bunul său prieten James Cameron se bucura de gloria pe care i-o aducea „Titanic”.

S-au cunoscut pe 4 iulie

James Cameron și Guillermo del Toro sunt de multă vreme foarte buni prieteni.

Drumurile celor doi regizori s-au întâlnit la o petrecere de 4 Iulie, pe la începuturile anilor ’90. Cameron terminase montajul la „Terminator 2: Judgment Day”, iar Del Toro lucra la lungmetrajul său de debut „Cronos”. Relația s-a legat imediat și s-a bazat dintotdeauna pe dragostea lor față de cinematografie.

Sunt atât de apropiați încât Guillermo del Toro a locuit o perioadă chiar în casa lui Cameron.

În plus, fiecare vede filmele celuilalt și îi dă sfaturi. „M-a ajutat la toate filmele mele, mai puțin la «Mimic», pentru care eram sechestrat în Toronto și nu l-am putut arăta nimănui. La «Blade II», mi-a făcut câteva sugestii la montaj. Am fost împreună cu el în camera de montaj pentru «True Lies», «Titanic», «Avatar», la toate. Când m-am apucat de «Pacific Rim», m-a învățat despre conversia 3-D. Ce mi-aș putea dori mai mult? Este un extraordinar prieten și un și mai extraordinar regizor”, a mărturisit Guillermo del Toro în The Daily Beast.

Când viața bate filmul

Povestea pe care a scos-o la lumină site-ul UpRoxxMovies pare ruptă chiar din scenariul unui film.

În timp ce se străduia să depășească problemele apărute la producția peliculei „Mimic”, Guillermo del Toro a fost anunțat că tatăl lui, Federico del Toro, a fost răpit de pe stradă, în orașul său, Guadalajara, din Mexic. Evident că a lăsat baltă toate necazurile pe care i le făcea horror-ul său SF și s-a concentrat pe horror-ul care se desfășura în lumea reală.

Răpirile de persoane în Mexic sunt o practică banală, dacă se poate spune așa, pentru a face rost de bani. În acest caz, răpitorii i-au cerut lui Del Toro, în schimbul eliberării tatălui lui, suma de un milion de dolari. Problema era că regizorul își investise toți banii în „Mimic” și el și fratele său nu dispuneau la acea dată banii ceruți. Timpul de la ziua răpirii a început să curgă, să se transforme în săptămâni, iar familia nu găsea nicio cale de ieșire din tragedie.

Atunci a ajuns povestea la urechile lui James Cameron. Regizorul „Titanicului” l-a luat de mână pe Del Toro, au mers împreună la bancă și Cameron a scos un milion de dolari cash pe care i i-a pus în brațe pentru a plăti răscumpărarea. În plus, i-a făcut cunoștință cu un negociator profesionist pentru ca lucrurile să meargă fără alte probleme.

După 72 de zile de când fusese ridicat din stradă, Federico del Toro a fost eliberat viu și nevătămat. Câțiva dintre cei care l-au răpit au fost reținuți de poliție, dar banii nu au mai fost recuperați niciodată. Guillermo del Toro a hotărât că nu mai este sigur să rămână în Mexic și s-a mutat împreună cu toată familia în Statele Unite.

Guillermo del Toro a văzut deja „Avatar 2”

Nu mai e nicio surpriză că regizorul mexican a văzut deja filmul prietenului lui.

Și poate nici faptul că Guillermo del Toro este mai mult decât încântat de multașteptata continuare „Avatar: The Way of Water”, care va avea premiera pe 15 decembrie 2022.

După Guillermo del Toro, „Avatar 2” este „o realizare extraordinară”. Blockbuster-ul la care James Cameron a lucrat vreme de 13 ani „este plin de viziuni și emoții uimitoare la o scară cu adevărat, cu adevărat epică”, iar Cameron este „un maestru aflat în culmea creației”.

„Avatar: The Way of Water” este urmarea directă a primului film, dar propune o poveste oarecum independentă. Distribuția originală se reîntoarce: Sam Worthington, Zoe Saldana și Sigourney Weaver, care are un alt rol. Alături de ei, sunt și nume noi, precum Kate Winslet.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton