Homepage  / Vedete / Vedete străine

Zmeura de Aur 2023. „Blonde” și Tom Hanks, marii „câştigători” ai premiilor pe care nimeni nu le vrea

Zmeura de Aur 2023. „Blonde” și Tom Hanks, marii „câştigători” ai premiilor pe care nimeni nu le vrea
17

de Andra Stana,

Zmeura de Aur, în original Razzie Awards, sunt trofeele anti-Oscar care parodiază celebrele distincţii hollywoodiene prin „recompensarea” celor mai proaste filme şi a celor mai slabe interpretări actoriceşti din ultimul an.

Zmeura de Aur 2023. Cine sunt câștigătorii

Zmeura de Aur recompensează anual cele mai slabe filme și performanțe actoricești. Gala a avut loc, ca de fiecare dată, cu o zi înaintea Premiilor Oscar.

În 2023, „Blonde” a fost desemnat cel mai prost film la premiile Zmeura de Aur. Filmul biografic despre Marilyn Monroe a obținut această „onoare” în fața filmelor „Good Mourning”, „Pinocchio”, „The King’s Daughter” și „Morbius” în cadrul premiilor anuale Zmeura de Aur.

„Blonde” (2022)Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 17

Organizatorii premiilor au declarat că „Blonde” – care a fost nominalizat la opt Razzies – este „misogin, sarcastic și fals“. De asemenea, au menționat că pelicula „exploatează fără rușine memoria regretatei Marilyn Monroe”.

Tom Hanks a fost premiat pentru cea mai neinspirată interpretare a anului. Actorul a primit Zmeura de aur pentru rolul secundar pe care l-a interpretat în „Elvis”. În celebrul film biografic, Hanks l-a jucat pe managerul lui Elvis Presley, conform Reuters. Hanks a bifat și premiul pentru Cel mai prost cuplu. Acesta i-a fost acordat lui și „feței lui încărcate cu latex (și accentului său ridicol)”.

Tom Hanks, premiat cu Zmeura de Aur 2023Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  9 / 17

Filmul s-a bucurat de mare succes în rândul criticilor, totalizând opt nominalizări la Oscaruri – inclusiv la categoria dedicată celui mai bun actor, pentru Austin Butler.

Tom Hanks a fost nominalizat și la categoria Cel mai prost actor pentru rolul din „Pinocchio”, dar a fost învins la acest premiu de Jared Leto, starul din „Morbius”, a cărui colegă Adria Arjona a primit premiul pentru Cea mai proastă actriță în rol secundar.

De asemenea, anul acesta, organizatorii Zmeura de Aur și-au acordat și lor un premiu, după ce au nominalizat o actriță copil. Aceștia au anulat în februarie nominalizarea lui Ryan Kiera Armstrong, pentru rolul din pelicula „Firestarter”, în care a jucat pe când avea numai 12 ani.

În 2023, premiul Zmeura de Aur pentru Cel mai prost scenariu i-a revenit lui Andrew Dominik,  pentru „Blonde”, iar Cel mai prost regizor a fost numit Machine Gun Kelly pentru „Good Mourning”.

Câștigătorii au primit fiecare câte o statuetă care reprezintă o zmeură, de mărimea unei mingi de golf, plasată de o bobină de film. Anul trecut, „marele câștigător” de la Zmeura de Aur a fost „Diana: The Musical”.

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton