Homepage  / Articole

„Cronica cârcotaşilor”: în direct şi de la faţa locului

„Cronica cârcotaşilor”: în direct şi de la faţa locului

de Redactia Tvmania

În afară de densitatea mare de clovni din platou, Huidu, Găinuşă şi restul echipei păreau că se pregătesc pentru o ediţie ca oricare alta a „Cronicii cârcotaşilor”. Glumele şi buna dispoziţie erau ca la ele acasă şi nimeni nu schiţa vreo emoţie în legătură cu marea schimbare – trecerea la transmisiunea live.

.

Şerban Huidu şi Mihai Găinuşă au arătat că se descurcă la fel de bine în regim live.

Şerban Huidu era numai un zâmbet când le-a prezentat jurnaliştilor noul imn Prima TV, lansat sub sloganul „We love to entertain you” şi interpretat de vedetele postului, cu „puţin” ajutor de la trupa Voltaj. A fost nevoit să plece spre studiouri pe la jumătatea clipului, iar câţiva dintre noi l-am urmat la scurt timp, pentru a vedea cum se descurcă cârcotaşii în direct.

Am avut onoarea de a intra pe uşa la care aveau acces doar Jay Leno, Oprah, Şerban Huidu, Mihai Găinuşă şi Miley Cyrus. O scurtă repetiţie pentru scena de deschidere şi echipa cârcotaşilor era pregătită. Şerban Huidu dezmorţea atmosfera şi schimba impresii cu galeria Kiss Fm. În centru, bebeluşele îşi făceau încălzirea pe fundalul probelor de sunet ale băieţilor de la Jukebox.

Responabilul cu animarea publicului stârnea valuri de aplauze. Din culise se auzea: mai sunt 12 minute, 7, 3, 20 de secunde. Începe „Marele Circ de (la) Stat”! Huidu şi Găinuşă păreau cei mai relaxaţi oameni din sală, deşi erau perfect conştienţi că victimele lor din ultima decadă abia aşteaptă să-i vadă cum gafează.

Publicul nu prea aude ce spun prezentatorii de la pupitru. Noroc cu Huidu, care mai ridică tonul. De fiecare dată când intrau înregistrările cu balbe, cârcotaşii se transformau în telespectatori şi se amuzau de parcă le-ar fi urmărit în premieră.

Seria continuă cu un material despre impozitarea drepturilor de autor. Mai rebel din fire, Cristi Hrubaru face un gest tragicomic şi le arată degetul mijlociu, cu un nas roşu de clovn în vârf, guvernanţilor care ne tot plimbă pe la cozi în ultima vreme.

.

Aplauze şi (sau) dans

Însărcinată în luna a opta, bebeluşa Oana s-a pozat cu colegele Ioana şi Cristina în culise.

Ora 8.00: prima desincronizare. După ce publicul a fost instruit să nu intervină, ca de obicei, după pauza publicitară, deoarece intra dansul bebeluşelor, responsabilul cu aplauzele s-a trezit ca din senin să ceară bătăi de palme. Câţiva spectatori s-au conformat din inerţie, însa s-au oprit când au văzut că sunt pe cont propriu. Ioana şi Cristina au continuat să danseze ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Oarecum amuzaţi, Huidu şi Găinuşă s-au mulţumit să-i arunce o privire dojenitoare colegului lor.

A doua desincronizare a venit după alte 31 de minute: Huidu este întrerupt de dansul bebeluşelor fix în mijlocul unei fraze despre libertatea presei. Nu-i bai!

Urmează o altă pauză publicitară, de data aceasta ceva mai lungă. Zvonul că este vorba de aproape 15 minute de respiro a circulat repede. Un membru al echipei afirmă sus şi tare că nu iese nimeni, însă ceata de fumători desprinsă din public îl contrazice fără drept de apel.

Jurnaliştii au început să plece pe la ora 21.00. Locurile rămase vacante în primul rând sunt imediat ocupate. Pe undeva prin spate, Codruţ „Dezbrăcatu`” Keghes intra în rolul lui Ceauşescu şi gesticula frenetic, după modelul impus de iubitul conducător. La fiecare pauză, Huidu le reamintea colegilor să stinga luminile până vor intra din nou în direct.

În ciuda căldurii din studio şi a celor peste două ore şi jumătate de emisie, galeria rezistă cu stoicism până la final, care vine destul de brusc. Huidu nu-i lasă pe fanii de pe Facebook ai „Cronicii” să plece până nu se pozează cu ei. Se schimbă impresii şi se împart autografe. Spectatorii plătiţi se înghesuie pe culoarele strâmte şi pline de cabluri pentru a ajunge afară, unde îşi primesc banii.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton