Homepage  / Ultimul număr

„Stâlpii pământului” ajunge pe micile noastre ecrane

„Stâlpii pământului” ajunge pe micile noastre ecrane

de Redactia Tvmania

Lecţia istoriei: Nimic nu e sfânt!

Chiar înainte de decernarea Globurilor de Aur, Cinestar a programat miniseria „Stâlpii pământului”, triplu nominalizată de jurnaliştii străini de la Hollywood.

.

De joi (13 ianuarie) până duminică, de la 20.10, Cinestar difuzează miniseria de opt episoade „Stâlpii pământului” („Pillars of the Earth”, care are trei nominalizări la Globurile de Aur din acest an).

În fiecare seară, în câte două episoade, veţi afla povestea fictivă, dar inspirată de istorie, a luptei pentru tronul Marii Britanii în secolul al XII-lea, după moartea regelui Henric I şi instalarea anarhiei, pe fondul căreia construcţia catedralei din Kingsbridge va juca un rol vital.

Pe acest fundal, se împletesc vieţile membrilor curţii regale (pretendeţii la tron Stephen/Tony Curran şi Maud/Alison Pill), nobililor de Shiring (familia Hamleigh, familia contelui de Shiring, Bartholomew/Donald Sutherland), călugărilor (abatele din Kingsbridge, Philip/Matthew Macfadyen), constructorilor (Jack/Eddie Redmayne şi Tom/Rufus Sewell) şi ţăranilor din clasa de jos.

Miniseria (o coproducţie Germania/Canada) are la bază bestsellerul cu acelaşi titlu de Ken Follett, din 1989.

.

Citeşte textul integral în revistă

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton