Homepage  / Seriale / Seriale coreene

Serialul „Tărâmul dintre vânturi” a ajuns la final

Serialul „Tărâmul dintre vânturi” a ajuns la final

de Redactia Tvmania

Legendele palatului: Tărâmul dintre vânturi”, al zecelea serial asiatic difuzat de TVR 1, a ajuns la final. Producţia, inspirată, evident, tot de istoria Coreei, dar şi de o celebră bandă desenată creată de Kim Jin, a spus o poveste despre familie şi război.

După ce l-a interpretat pe protagonistul din „Legendele palatului: Prinţul Ju-mong”, actorul Song Il-Gook a intrat în pielea nepotului acestuia în „Legendele palatului: Tărâmul dintre vânturi”, producţie 2008. Serialul a fost apreciat în Coreea de Sud pentru scenele de luptă de amploare (filmate în China, timp de 45 de zile) şi jocul actoricesc (protagoniştii şi serialul în sine a fost premiat în ţara natală).

Povestea din finalul serialului

Printr-un complot pus la cale de Mu-Yool, acesta câștigă fortul Dae-ahn și își așază tabăra în câmpiile Bal-san. De aici, atacă fortul Buyeo, dar este alungat după o primă luptă în care moare, ucis mișelește de regele Dae-so, cel mai bun prieten al său, capitanul Maro. Mu-yool îl ucide pe regele Dae-so, iar Do-jin fuge cu domnița Yeon. Astfel, Mu-hyool realizează visul lui Jumong și al răposatului  rege Yuri.

Inspiraţie istorică

Eroul poveştii este Mu-Hyul (Song Il-Gook, care a jucat şi în „Împăratul mării”, difuzat de Naţional), cel care va deveni Regele Daemushin al Regatului Goguryeo (care a domnit între anii 18-44 d.Hr. şi a fost supranumit „marele rege al războiului”). Născut sub semnul unei profeţii malefice (aceea că îşi va ucide toată familia şi va distruge Regatul Goguryeo), Mu-Hyul este abandonat de tatăl său, Regele Yu-Ri (Jeong Jin-Yeong).

Marţi, pe 22 noiembrie, începe al unsprezecelea serial asiatic difuzat de TVR 1. „Legendele palatului: Regele Geunchogo” va fi difuzat tot de la ora 18.25.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton